Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Meteorolozi objavili prognozu do 20. novembra: Stižu i kiša i hladni dani!

Preporučeno

Nešto stabilnije vremenske prilike moguće su u četvrtak, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotlinama može biti magle i niske oblačnosti.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu, dvosedmičnu prognozu, za period do 20. novembra ove godine.

Istakli su kako će nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavati u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice. Više padavina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

Nešto stabilnije vremenske prilike moguće su u četvrtak, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotlinama može biti magle i niske oblačnosti. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine. U četvrtak, u jutranjim satima na visoravnima moguća je pojava mraza.

Upravo se čita:  Mirsada je najmlađa nana u BiH, ima samo 33 godine: 'Ja sam sebi rodila drugarice'

Minimalne temperature zraka varirat će od 3°C do 9°C u Bosni, na području Hercegovine od 7°C do 12°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 12°C do 17°C u Bosni. Na jugu zemlje i do 19°C.

Promjenjivo vrijeme uz kišu izgledno je i u periodu od 13. do 20. novembra. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom periodu očekuje se i pad temperature zraka. Jutarnje temperature kretat će se između 0°C do 6°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 4°C do 9°C u Hercegovini do 12°C.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas