Srijeda, 29 studenoga, 2023

Meteorolozi objavili prognozu do 20. novembra: Stižu i kiša i hladni dani!

Nešto stabilnije vremenske prilike moguće su u četvrtak, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotlinama može biti magle i niske oblačnosti.

Preporučeno

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu, dvosedmičnu prognozu, za period do 20. novembra ove godine.

Istakli su kako će nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavati u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice. Više padavina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

Nešto stabilnije vremenske prilike moguće su u četvrtak, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotlinama može biti magle i niske oblačnosti. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine. U četvrtak, u jutranjim satima na visoravnima moguća je pojava mraza.

Upravo se čita:  Samoprozvani psiholog Edin Tule objavio novi video: "Enisa je sa mnom, izvukao sam je"

Minimalne temperature zraka varirat će od 3°C do 9°C u Bosni, na području Hercegovine od 7°C do 12°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 12°C do 17°C u Bosni. Na jugu zemlje i do 19°C.

Promjenjivo vrijeme uz kišu izgledno je i u periodu od 13. do 20. novembra. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom periodu očekuje se i pad temperature zraka. Jutarnje temperature kretat će se između 0°C do 6°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 4°C do 9°C u Hercegovini do 12°C.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo