Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Meteorolozi otkrili kakvo vrijeme možemo očekivati do kraja maja

Preporučeno

Najviše padavina očekuje se u petak.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio odugoročnu prognozu do kraja mjeseca maja. Očekujemo promjenljive vremenske prilike.

Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržaće se do srijede. Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove.

Upravo se čita:  Najavljen obilan snijeg i obilna kiša: Pred nama su turbulentne vremenske (ne)prilike

Od četvrtka (25.05.) preovladavaće pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje.

Najviše padavina očekuje se u petak.

Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka biće u granicama prosjeka.

Od četvrtka svježije, naročito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka variraće od 11°C do 17°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 20°C i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Upravo se čita:  Očajna Sarajka podijelila neugodno iskustvo: Na poziv da je pacijent imao moždani, dolaze medicinari i daju dijagnogu upale pluća

U zadnjoj sedmici mjeseca maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine. Eventualne padavine biće u vidu lokalnih pljuskova.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 16°C i 22°C u Bosni, a u Hercegovini do 25°C.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo