Utorak, 18 lipnja, 2024

Meteorolozi otkrili kakvo vrijeme možemo očekivati do kraja maja

Preporučeno

Najviše padavina očekuje se u petak.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio odugoročnu prognozu do kraja mjeseca maja. Očekujemo promjenljive vremenske prilike.

Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržaće se do srijede. Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove.

Upravo se čita:  Ni Neum nije nimalo jeftin: Ovo je cjenovnik na bh. moru ove sezone

Od četvrtka (25.05.) preovladavaće pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje.

Najviše padavina očekuje se u petak.

Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka biće u granicama prosjeka.

Od četvrtka svježije, naročito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka variraće od 11°C do 17°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 20°C i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Upravo se čita:  Roditelji, budite oprezni: Skuter za djecu povučen sa tržišta u BiH

U zadnjoj sedmici mjeseca maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine. Eventualne padavine biće u vidu lokalnih pljuskova.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 16°C i 22°C u Bosni, a u Hercegovini do 25°C.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas