Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Meteorolozi upozoravaju građane: Sutra se u BiH očekuje olujni vjetar, ponegdje i orkanski udari do 90 km/h

Preporučeno

Najjači vjetar se očekuje u brdsko-planinskim krajevima, prvenstveno na planinama zapadne Bosne uz lokalno orkanske udare vjetra jačine 80-90 km/h.

Na Facebook stranici BH Meteo objavljena je ova vremenska prognoza za drugi dan vikenda u našoj zemlji. Ističe se kako će u nedjelju u Bosni i Hercegovini biti jedan vjetrovit i topao dan.

Očekuje se, kako kažu pojačan jugo širom zemlje, te navode u većem dijelu zemlje očekuju jaki do olujni udari juga. Na planinama u zapadnom dijelu zemlje očekuju se i orkanski udari vjetra jačine i do 90 km/h.

Upravo se čita:  Čekanje na medicinske preglede duže od godinu dana postalo je svakodnevnica za građane

– Nedjelja(10.03.) nam donosi još jedan vjetrovit i topao dan uz pojačan jugo širom zemlje. Jugo će početi da jača od jutarnjih sati nedjelje, a dostići će svoj vrhunac u poslijepodnevnim i večernjim satima nedjelje. Uz vrhunac vjetra širom zemlje jaki udari vjetra, u zapadnim, jugozapadnim, centralnim, istočnim dijelovima Bosne te u većem dijelu Hercegovine povremeno olujni udari jačine do 60 km/h.

Upravo se čita:  Svim novim automobilima od ovog mjeseca obavezna crna kutija!

Najjači vjetar se očekuje u brdsko-planinskim krajevima, prvenstveno na planinama zapadne Bosne uz lokalno orkanske udare vjetra jačine 80-90 km/h.

Što se tiče vremena u nedjelju, očekuje se uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše oblačnosti tokom dana u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uz lokalno slabiju kišu. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne više sunčanog vremena gdje će biti i najtoplije uz temperature lokalno do 22 °C.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao s francuskim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan

U nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak prodorom hladne fronte, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini će biti jače kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Prolazno jača kiša će se od jutarnjih sati ponedjeljka postepeno sa zapada širiti i na ostatak zemlje – uz kišu lokalno moguća grmljavina.

Dolaskom padavina vjetar će oslabiti, navode iz BH Meteo.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas