Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Autor:AA

Preporučeno

Temperaturni režim uvjetovan stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura.

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u zemlji, navode iz FHMZ-a.

Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka.

Od 14. do 17. oktobra očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Upravo se čita:  Ambasada SAD: Zaključci 'Svesrpskog sabora' su napad na Dejtonski mirovni sporazum

Temperaturni režim uvjetovan stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura.

Narednih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od četiri do devet stepeni Celzijusa, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 stepeni, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 stepeni. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29.

Upravo se čita:  Građani, oprez: U ovom dijelu BiH pojavile su se falsifikovane novčanice, među osumnjičenima i Sarajlija

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od pet do 10 stepeni, u Hercegovini od devet do 14, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 stepeni.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas