Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Autor:AA

Temperaturni režim uvjetovan stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura.

Preporučeno

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u zemlji, navode iz FHMZ-a.

Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka.

Od 14. do 17. oktobra očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Upravo se čita:  Poskupljenje u najavi? Vlada FBiH proglasila stanje ugrožene sigurnosti snabdjevanja električnom energijom

Temperaturni režim uvjetovan stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura.

Narednih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od četiri do devet stepeni Celzijusa, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 stepeni, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 stepeni. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29.

Upravo se čita:  Uvoz električnih vozila u BiH četiri puta viši nego lani: Najskuplji uvezeni plaćen pola miliona KM

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od pet do 10 stepeni, u Hercegovini od devet do 14, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 stepeni.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo