Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Mijatović pozvao SDP da glasa za opoziciju u RS-u, pridružio se i DF

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Pokretu za državu, kaže da će, kao što je to i od ranije poznato, glasati za listu opozicije za državni Dom naroda.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozvao je zastupnike SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske da na današnjoj sjednici glasaju za listu opozicije za Dom naroda.

– Pokušaj spaljivanja SDP-a BiH u Republici Srpskoj, Nermina Nikśića i Vojina Mijatovića nije uspio! Pozivam zastupnike SDP-a BiH u NSRS-u da glasaju za listu opozicije za Dom naroda PSBiH. Ovih dana se vodila organizovana hajka od raspale opozicije, pojedinih medija, pojedinih ambasada, sarajevskih političkih uhljeba i pojedinaca iz SDP-a BiH nalik na pravi režim – poručio je Mijatović.

Upravo se čita:  Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: "Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni"

Kantonalni zastupnik DF-a Albin Zuhrić kazao je da se ova stranka pridružuje pozivu Vojina Mijatovića. Prije nekoliko dana predsjednik ove stranke Željko Komšić poručio je da će DF pratiti odluku SDP-a o tome kako glasati na sjednici Narodne skupštine RS-a o imenovanju delegata. Komšić je tada istakao da ukoliko je SDP spreman da podrži opozicionog delegata i na taj način otvori mogućnost formiranja Vijeća ministara BiH bez SNSD-a kojeg vodi Milorad Dodik, DF će biti još spremniji da prati SDP.

Upravo se čita:  Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

– Demokratska fronta pridružuje se pozivu Vojina Mijatovića kada je riječ o glasanju za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – napisao je Zuhrić na Twitteru.

Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Pokretu za državu, kaže da će, kao što je to i od ranije poznato, glasati za listu opozicije za državni Dom naroda.

Upravo se čita:  Historijski dan: Nakon Norveške i Irske, i Španija priznala Palestinu kao državu

– Ne zato što su puno bolji, već zbog toga da Dodik nema mehanizme za blokadu države. Moja su iskustva različita. Puno sam imao slučajeva u životu da javno ljudi kažu da će glasati za nešto, a urade drugačije. Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu nađemo način i dokažemo kako smo glasali. Postoje jasni i transparentni kontakti i određenih zastupnika sa SNSD-om, što pokazuje da neće glasati tajno kako govore javno. Samo dokazano može biti pouzdano da se tako i desilo, a sve ostalo može biti lijepa priča za javnost i skidanje tereta odgovornosti – ističe Salkić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas