Nedjelja, 1 listopada, 2023

Milijarder dobio 12 miliona dolara odštete jer mu je prodano lažno vino

Preporučeno

Američki milijarder William Koch dobio je čak 12 miliona dolara odštete, jer je bio prevaren pa je dao nekoliko stotina hiljada dolara za vino misleći da je vrhunsko, a ispostavilo se da je riječ o najobičnijoj vrsti vina.

William Koch (Foto: AFP)
William Koch (Foto: AFP)

Milijarder s Floride koji je dobio spor u New Yorku, nakon presude izašao je u javnost i istakao kako nije bio sretniji otkako je 1992. godine pobijedio u utrci u jedrenju.

Upravo se čita:  Visoki domaći i međunarodni zvaničnici stižu na vježbu OSBiH na Manjači

Naime, Koch je tužio poduzetnika Erica Greenberg za prevaru, a u tužbi je bilo navedeno da je Greenberg napravio aukciju na kojoj je prodavao vina tvrdeći da su vrhunska. Naime, na bocama vina je pisalo da su punjena između 1864. i 1950. godine, a u posljednjih osam godina putem aukcija Greenberg je zaradio čak 42 miliona dolara.

Upravo se čita:  Ukop trostrukog ubice iz Gradačca platiće građani?

Na sudu, Greenberg je tvrdio da nije znao da je vino lažno.

Kako piše BBC, milijarder Koch je 2005. od Greenberga kupio 2.669 boca vina, a 24, koje je kupio za 335.000 dolara, ispostavilo se da su lažne. Kada je shvatio da je riječ o prevari odlučio je tužiti Greenberga.

“Nismo očekivali da ćemo uopće dobiti odštetu, a dobili smo 12 miliona. Nevjerovatno”, kazao je Koch.

Upravo se čita:  Novi udar na džep građana: Poskupljuje nekadašnji sinonim za jeftinu namirnicu

Greenberg je, pak, naveo da će se žaliti na presudu i ponovio da nije imao namjeru bilo koga da prevari te da je vjerovao da su vina zaista vrhunska.

(Klix)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo