Utorak, 18 lipnja, 2024

Milijarder dobio 12 miliona dolara odštete jer mu je prodano lažno vino

Preporučeno

Američki milijarder William Koch dobio je čak 12 miliona dolara odštete, jer je bio prevaren pa je dao nekoliko stotina hiljada dolara za vino misleći da je vrhunsko, a ispostavilo se da je riječ o najobičnijoj vrsti vina.

William Koch (Foto: AFP)
William Koch (Foto: AFP)

Milijarder s Floride koji je dobio spor u New Yorku, nakon presude izašao je u javnost i istakao kako nije bio sretniji otkako je 1992. godine pobijedio u utrci u jedrenju.

Upravo se čita:  Bećirović-Baerbock: Njemačka je čvrsto uz Bosnu i Hercegovinu!

Naime, Koch je tužio poduzetnika Erica Greenberg za prevaru, a u tužbi je bilo navedeno da je Greenberg napravio aukciju na kojoj je prodavao vina tvrdeći da su vrhunska. Naime, na bocama vina je pisalo da su punjena između 1864. i 1950. godine, a u posljednjih osam godina putem aukcija Greenberg je zaradio čak 42 miliona dolara.

Upravo se čita:  Sud BiH više nema novca za advokate po službenoj dužnosti: Entitetske advokatske komore ogorčene

Na sudu, Greenberg je tvrdio da nije znao da je vino lažno.

Kako piše BBC, milijarder Koch je 2005. od Greenberga kupio 2.669 boca vina, a 24, koje je kupio za 335.000 dolara, ispostavilo se da su lažne. Kada je shvatio da je riječ o prevari odlučio je tužiti Greenberga.

“Nismo očekivali da ćemo uopće dobiti odštetu, a dobili smo 12 miliona. Nevjerovatno”, kazao je Koch.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Greenberg je, pak, naveo da će se žaliti na presudu i ponovio da nije imao namjeru bilo koga da prevari te da je vjerovao da su vina zaista vrhunska.

(Klix)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Dolazak turista i početak sezone dodatno je povećao cijene u Dubrovniku? Cijene sladoleda variraju ovisno o mjestu. Dok je razlika...

Još vijesti za vas