Subota, 20 travnja, 2024

Miljacka se izlila iz korita, ulice poplavljene, tramvajski saobraćaj bio obustavljen (Foto)

Preporučeno

Voda je, izlijevši se iz korita, tekla prema ulici Telali, a tramvajski saobraćaj je bio obustavljen od 9.20 sati, piše sarajevski Klix. Međutim, kako je potvrđeno u Civilnoj zaštiti Kantona Sarajevo, saobraćaj je normalizovan.

Foto: Klix
Foto: Klix

Prema izjavama svjedoka obližnjih kuća, do izlijevanja Miljacke iz korita je najvjerovatnije došlo zbog taloženja mulja na tom dijelu toka.

Upravo se čita:  Uvođenje tri tarife: Kako ćemo ubuduće plaćati struju i koliko će ona koštati?

U Civilnoj zaštiti kažu da nema opasnosti za stanovništvo i objekte i da je situacija pod kontrolom.

“Voda se prelijevala iznad brane na Bendbaši, ali je u 9.45 spuštena za nekih 20 cantimetara i sada je sve puno bolje. Pratimo i dalje situaciju kada su u pitanju rijeke Miljacka i Bosna, a u pripravnosti su dobrovoljna i profesionalna vatrogasna društva na Ilidži i Novom Gradu, jer bi tu možda moglo biti problema”, rečeno nam je u Civilnoj zaštiti KS, a prenosi Klix.

Na mjesto događaja jutros su izašli pripadnici MUP-a KS, Profesionalna vatrogasna brigada KS i Civilna zaštita KS i općine Stari Grad.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić razgovarali s generalnim sekretarom UN-a Antóniom Gutteresom u New Yorku

miljacka3

(Klix)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas