Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Preporučeno

- Sve svoje postupke i licemjerje po pitanju tzv. Kosovo otvara nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije toliko neobično reći i očekivati ​​da to učini i Republika Srpska.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, nastavlja svojim izjavama direktno ugrožavati ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

Dodik je nastavio prijetiti raspadom države, pokušavao uvrijediti Bošnjake, te navodio potpuno nelogične političke konotacije. Nadležne institucije, po običaju kada je u pitanju Dodik, ništa ne poduzimaju.

“Igra koju igraju bosanski muslimani oko članstva samoproglašenog Kosova u Vijeću Europe na kraju će pogoditi samo Bosnu i Hercegovinu. Otmetničke strukture bosanskohercegovačkih muslimana davno su izašle iz ustavnih okvira i odudaraju od svega što Daytonska Bosna i Hercegovina predstavlja.

Upravo se čita:  Lagumdžija: Negatori genocida su mogli mnogo inteligentnije! Veliki broj suzdržanih su nama prilazili i izvinjavali se zbog pritiska

Možda Komšić misli da je uspio nešto učiniti jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je nama u Republici Srpskoj jasna poruka da su javno pokazali da sve što radimo radi očuvanja naše ustavne pozicije je ispravno i jedino moguće pod uvjetima stalnih podmetanja i pokušaja rušenja Republike Srpske i zaobilaženje procesa donošenja odluka jednostranim djelovanjem.

Sve svoje postupke i licemjerje po pitanju tzv. Kosovo otvara nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije toliko neobično reći i očekivati ​​da to učini i Republika Srpska. Za to postoje mehanizmi. Već smo se razišli, u svemu. Moramo formalizirati naš mirni razlaz, koji su inicirali bosanski muslimani svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka”, napisao je Dodik u objavi na društvenoj mreži X.

Upravo se čita:  Nova kapitulacija Milorada Dodika: Predsjednik SNSD-a odustaje od Izbornog zakona RS?

Bilo bi najbolje za sve koji žive u Bosni i Hercegovini da se o razlazu počnu razgovarati na institucionalnoj razini, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se stabilnost i suradnja osiguraju na način na koji je to moguće.

Ne možemo biti u zajednici sa onima koji nas stalno doživljavaju kao neprijatelje i čine sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu. Nije prirodno. Takva zajednica ne može opstati i zato se raspada.

Izdvajamo

Izdvajamo

U “grad milionera” u BiH sletjelo 17 njemačkih bogataša

U živopisnim Živinicama, gradu gdje svaki pedeseti stanovnik miriše na milione, ovih dana je odigran skup kakav se ne...

Još vijesti za vas