Srijeda, 28 veljače, 2024

Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Preporučeno

Ako već ne prihvatate ni Šmita, ni Sud BiH, zašto ste prihvatili da vam taj sud sudi i to po zakonu koji je on nametnuo - bilo je jedno od pitanja.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je cilj postupka protiv njega da zaplaše sve u ovom entitetu.

– Žele da me iz političkog života eliminišu, kao i još neke ljude, da bi se potom ušlo u završnu fazu otimanja javne imovine Republike Srpske.

Na pitanje hoće li se 6. decembra, ipak, odazvati pozivu Suda BiH, Dodik je rekao da je to “manje važno”.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

– Svakako da ima ljudi koje će uplašiti riječi Kristijana Šmita – svako ko se suprotstavi mojim odlukama ide u zatvor – ali ja sam legalno izabran da radim svoj posao i nemam komoditet da se plašim. Tim prije što sam samo u skladu sa Ustavom potpisao ukaz na zakon koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. A saglasnost na taj zakon dala su sva tri nacionalna kluba u Vijeću naroda – rekao je predsjednik Srpske.

Upravo se čita:  RS se zadužila za još 22 miliona maraka, a planiraju novo već za četiri dana

Ako već ne prihvatate ni Šmita, ni Sud BiH, zašto ste prihvatili da vam taj sud sudi i to po zakonu koji je on nametnuo – bilo je jedno od pitanja.

– Zato što bi u suprotnom došlo do niza zloupotreba i međunarodnog progona. Oni jedva čekaju da se tako nešto desi, raspisali bi međunarodnu potjernicu, pokušali da hapse, uz upotrebu sile i možda angažman NATO. Ako se i pojavim na tom Sudu, to ne znači da ga prihvatam. Ne prihvatam ga. Nisam idealista, ali ovo može biti prilika da se to sve devastira. A, opet, imajući u vidu da tamo uglavnom sjede muslimani, nemam čemu da se nadam – kaže Dodik za NIN.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas