Utorak, 18 lipnja, 2024

Milorad Dodik ugostio Baju Malog Knindžu: “Njegove pjesme su postale sastavni dio svake dobre proslave”

Preporučeno

Ljubav prema Baji Malom Knindži je Dodik iskazao i nedavno kada je američkom ambasadoru u BiH Michaelu Murphyju da sluša pjesme Baje Malog Knindže.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa pjevačem Mirkom Pajčinom, poznatijem kao Baja Mali Knindža, te istakao da su njegove pjesme kod Srba postale dio svake dobre proslave.

– Uvijek je prijatno susresti se sa Bajom Malim Knindžom, čije pjesme su kod našeg naroda postale sastavni dio svake dobre proslave, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Upravo se čita:  Neobičan let aviona na nebu iznad BiH izazvao brojne reakcije: "Kao kad majstori kad postavljaju podno grijanje"

Ljubav prema Baji Malom Knindži je Dodik iskazao i nedavno kada je američkom ambasadoru u BiH Michaelu Murphyju da sluša pjesme Baje Malog Knindže.

Treba napomenuti da je Pajčin stihovima ismijao genocid u Srebrenici u kojem je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

On je popularnost stekao tokom devedesetih godina i ratova na području bivše Jugoslavije. U nekim od svojih najpopularnijih turbo-folk pjesama veliča osuđenike za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas