Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Miloradu Dodiku je teško pao neodlazak u Solun: Šta je pisao grčkom premijeru

Preporučeno

– Na jučerašnjoj sjednici glasao sam protiv zaključka da sam putuje i zatražio da svi članovi Predsjedništva idu na samit jer se Džaferoviću ne može vjerovati, što je više puta dokazao.

Član Predsjedništva Milorad Dodik se uveliko spremao za put u Solun, na sastanak SEECP-a, u okviru kojeg je planirana i svečana večera sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom. Čak je, kažu, bio rezervisao i sobu kada mu je javljeno da se ne mora mučiti i dolaziti, jer nije ni pozvan.

Upravo se čita:  Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Ako je suditi prema njegovoj posljednjoj poruci na Twitteru, nije mu bilo jednostavno kada je saznao da neće ići u Solun. I ne samo da on ne može ići, nego da u Solun ide predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Šefik Džaferović nema saglasnost Predsjedništva BiH da učestvuje na sastanku SEECP-a u Solunu. Na jučerašnjoj sjednici glasao sam protiv zaključka da sam putuje i zatražio da svi članovi Predsjedništva idu na samit jer se Džaferoviću ne može vjerovati, što je više puta dokazao.

Upravo se čita:  Dodik izvrijeđao Konakovića: "Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio"

Ne zastupa stavove Predsjedništva BiH i otišao je kao bošnjački član Predsjedništva BiH. Više puta smo imali priliku čuti zlonamjerne poruke i izjave koje ne doprinose poboljšanju situacije u BiH, nego vode u novu krizu i destabilizaciju prilika u zemlji.

Džaferović grubo krši Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva BiH. O svemu ovome obavijestio sam i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa, napisao je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo