Subota, 2 ožujka, 2024

Ministar Delić putem zvaničnog profila Ministarstva iznio lične stavove protiv Povorke ponosa

Preporučeno

Ova objava naišla je na brojna negodovanja, a među prvima je komentarisala izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić (NiP) putem zvaničnog profila Ministarstva privrede KS iznio je lični stav kako, “da se on pita, ne bi dao glas za održavanje Povorke ponosa” koja će se u Sarajevu održati danas.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Između ostalog, kao razloge zašto ne podržava skup na kojem će LGBTIQ osobe danas tražiti jednaka osnovna ljudska prava kao što imaju njihovi sugrađani, naveo je da “ovakva okupljanja ne doprinose boljem razumijevanju”, da “traženje prava na ovaj način nema nikakvu efikasnost i efektivnost”, te da ne podržava “otvoreno i javno iskazivanje seksualnosti i erotskih sklonosti”.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Delić također smatra, kako je naveo putem zvaničnog kanala javne institucije, da u Bosni i Hercegovini “ima većih problema”.

Ova objava naišla je na brojna negodovanja, a među prvima je komentarisala izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić.

“Korištenje institucija i kanala institucija za iznošenje ličnih, homofobnih stavova, direktno usmjerenih na kršenje osnovnih ljudskih prava. To su te nove snage koje će nas odvesti u bolju budućnost”, objavila je Korajlić na svom Facebook profilu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas