Srijeda, 24 travnja, 2024

Ministar Helez: Imamo obavještajne podatke da Dodik priprema bijeg iz BiH

Preporučeno

- Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre - kazao je ministar odbrane za BHRT.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u emisiji BHT1 Uživo kazao je kako predsjednik RS Milorad Dodik priprema bijeg te da postoje obavještajni podaci o tome. Helez je komentarisao potvrđenu optužnica protiv Milorada Dodika u Sudu BiH.

– Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre – kazao je ministar odbrane za BHRT.

Upravo se čita:  Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno... Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

On je osjetio svoj kraj finansijski, naglasio je Helez.

– Za dvije godine, i sada Ima veliku ratu otplate kredita iz RS, sa velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šest miliona i to je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu. Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza – zaključio je.

Upravo se čita:  Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

– Ima nekoliko opcija. Najvjerovatnije zatvor. Imaju već obavještajni podaci da on priprema bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo. Godinama govori da je RS ugrožena. Sam sebi govori da će neko ukinuti RS, pa je brani.

Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez.

Upravo se čita:  Banjalučka policija upozorila na lažne novčanice

– I to će mu se vratiti kao bumerang i najviše koristi će imati građani sjevreistočne BiH – kazao je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas