Petak, 1 ožujka, 2024

Ministar Helez najavio krivične prijave: “Predviđeno da litar ulja plaćamo 5,10 KM umjesto 2,24 KM”

Preporučeno

U razgovoru je istakao da će biti podnesene krivične prijave, te da će organizirati press konferenciju i sve obznaniti javnosti.

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, najavio je krivične prijave zbog pitanja javnih nabavki u ovom ministarstvu, nakon što mu je na potpis stigao višegodišnji sporazum po kojem bi Ministarstvo plaćalo višestruko veću cijenu za neke namirnice od realne.

– Nažalost, neki ljudi u javnim institucijama vide priliku da se obogate u procesu javnih nabavki. Prije nekoliko dana sam na potpis dobio višegodišnji sporazum prema kojem bi Ministarstvo odbrane BiH plaćalo višestruko veće cijene za neke namirnica nego što realno jesu. Sporazumom je predviđeno da litar ulja plaćamo 5,10 KM umjesto 2,24 KM koliko trenutno košta, ili oslić preko 21 KM iako je njegova realna cijena oko 13,8 KM – naveo je Helez na svom Facebook profilu gdje je objavio isječak iz razgovora koji je imao za Hayat.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Istakao je da su ulje i oslić samo neki od primjera, te da je u pitanju stotine hiljada maraka, ali i da su to zaustavili.

– Sporazum, naravno, nisam potpisao, a oni koji su napuhavali cijene su identificirani i o svemu će biti obaviješteni istražni organi – napisao je Helez.

U razgovoru je istakao da će biti podnesene krivične prijave, te da će organizirati press konferenciju i sve obznaniti javnosti.

Upravo se čita:  RS se zadužila za još 22 miliona maraka, a planiraju novo već za četiri dana

Prokomentirao je da su tačno locirali ko to radi i da je jedan od zadataka da udalje ljude koji prave probleme.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas