Srijeda, 19 lipnja, 2024

Ministar objavio: Evo ko će sve u FBiH imati pravo na pomoć koja je stigla iz EU

Preporučeno

U četiri kategorije prepoznate u Programu utroška sredstava, a po zahtjevima iz Sporazuma Bosne i Hercegovine i Evropske komisije, pravo na pomoć imaju domaćinstva u kojima žive:

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić objavio je danas na Facebook profilu kada građani mogu očekivati pomoć EU-a energetski siromašnim domaćinstvima i najavio skoru objavu javnog poziva.

– U ponedjeljak, 23. oktobra 2023. godine, planiramo objaviti javni poziv za selekciju domaćinstava koja imaju pravo na EU pomoć. U četiri kategorije prepoznate u Programu utroška sredstava, a po zahtjevima iz Sporazuma Bosne i Hercegovine i Evropske komisije, pravo na pomoć imaju domaćinstva u kojima žive:

Upravo se čita:  Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti

1. Penzioneri sa minimalnom ili zagarantovanom penzijom
2. Primaoci stalne novčane pomoći
3. Korisnici federalnog dječijeg doplatka i
4. Jednoroditeljske porodice u kojima je otac nepoznat ili jedan roditelj preminuo.

Javnim pozivom dobit ćemo informacije koliko domaćinstava imamo i kolika su njihova ukupna primanja, a po završetku javnog poziva, općine i gradovi novac će uplatiti na račune onih koji budu na konačnom spisku – stoji u Facebook objavi ministra Delića.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Drama u bh. gradu: Napao suprugu, ona ga teško pretukla i “istresla” pred Dom zdravlja

Četrdesetdevetogodišnji muškarac pronađen je rano jutros ispred Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci, a prema prvim rezultatima istrage, njemu je...

Još vijesti za vas