Utorak, 27 veljače, 2024

Ministar Podžić sutra u sjedištu NATO-a

Preporučeno

Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić na poziv ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyda Austina sutra putuje u sjedište NATO-a u Bruxellesu. Podžić će učestvovati u radu kontakt grupe za pomoć Ukrajini od ruske agresije.

Upravo se čita:  Interresorska saradnja: Novi zakon o Fondu za zaštitu okoliša i projekti energijske efikasnosti

Radi se o drugom sastanku ove kontakt grupe, koja je formirana upravo na Austinovu inicijativu. Kontakt grupa broji više od 40 država, a prvi sastanak je održan prošlog mjeseca. Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine. Nakon toga će prisutni ministri raspravljati o tome u kojoj mjeri i na koji način mogu ispuniti zahtjeve Ukrajine.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Osim toga, Podžić je danas u prisustvu visokih zvanica Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Britanske ambasade u BiH, NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, na poligonu OS BiH na Manjači, javnosti predstavio nove i renovirane objekte prilagođene rodno osjetljivim, građevinskim i arhitektonskim standardima.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas