Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Ministar Ramo Isak o imenovanju svog sina za direktora KPZ Zenica: Kada se dogovarala većina neke pozicije su bile dogovorene

Autor:Klix.ba

Na pitanje kako mu to sve uspjeva i da li "drži u šaci" vladajuću Trojku, Isak je rekao kako Vlada FBiH radi na najbolji način i da na Nikšića ne može niko utjecati.

Preporučeno

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak gostujući u emisiji “Jutro za sve” na BHT-u govorio je, između ostalog, i o imenovanju svog sina Rusmira na poziciju direktora KPZ Zenica poručivši da kad se dogovarala parlamentarna većina, određene pozicije su već bile riješene.

“Kada se dogovarala parlamentarna većina, određene pozicije su bile dogovorene. U opticaju je bilo više imena, ne samo Rusmir. On je bio samo jedan od kandidata”, rekao je Isak.

Odgovarajući kako se kod ministra pravde našlo ime njegovog sina, Isak je naveo da je kadrovska komisija koja je trebala da riješi tu poziciju, dala prijedlog taj i to je prihvaćeno.

Upravo se čita:  Komšić: Predsjedništvo će raspravljati o navodima o postojanju terorističkih ćelija i ruskih kampova u BiH

Na pitanje kako mu to sve uspjeva i da li “drži u šaci” vladajuću Trojku, Isak je rekao kako Vlada FBiH radi na najbolji način i da na Nikšića ne može niko utjecati.

Voditelj BHRT-a upitao je ministra Isaka i koliko građane košta jedan let helikopter gdje je Isak naveo da to u suštini ne košta ništa.

“Vjerujte, ne košta ništa. U više emisija sam pokušao objasniti građanima šta se dešava. Mi imamo helikopter i pilota koji mora u toku mjeseca odradi određeni broj sati da bi se njegova licenca produžila. Mi te letove organizujemo i koristimo upravo iz tih razloga”, naveo je Isak.

Upravo se čita:  Zbog snijega koji je padao tokom noći otežan saobraćaj na putevima u BiH

Naglasio je da helikopter mora da bude aktivan i da to ne košta “nešto puno”.

“Ako imam dobru informaciju, kažu da košta kao vožnja automobilom. U razgovoru s pilotom često porazgovaramo o tome. U helikoptera je najskuplje održavanje koje se svake godine mora raditi. Potršnja je minimalna u odnosu na to. I da ne letimo, morali bi ga održavati. Košta toliko koliko košta održavanja”, dodao je.

Na pitanje, ko osigurava novac za uniforme kompletne policije u FBiH, strani ambasade ili Vlada FBiH, Isak je poručio da se sredstva mogu organizovati na više načina.

“Sredstva može obezbjediti na četiri, pet načina. U ovom slučaju može i jedan i drugi način. Pošto se tek radi izrada budžeta, mi možemo preko određenih ambasada obezbjediti novac i da obezbjedimo uniforme”, rekao je Isak.

Upravo se čita:  Obračun s Danom državnosti BiH na režimski način: “Odgovor će biti žestok”

Odgovarajući, ko će na kraju kupiti uniforme, Isak je rekao da je to još fazi dogovora jer Vlada FBiH još predviđa sredstva.

Podsjetit ćemo da je na stranačkom skupu u julu ove godine izjavio:

“A letio sam da bi stigao na vrijeme da bi primio strance na sastanak koji su obećali 20 miliona dat investicija Federalnoj upravi policije. Zato sam letio. I šta je sporno? Letiću opet“, poručio je Isak.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo