Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Ministrica u Srbiji šokirala odgovorima na pitanja o curenju amonijaka

Preporučeno

Vujović smatra da nema potrebe da ona zna išta o ekološkoj nesreći u Pirotu, te da ne mora znati ko je odgovoran za tu katastrofu.

Irena Vujović, srbijanska ministrica zaštite životne sredine, naišla je na mnogobrojne kritike načinom na koji je odgovarala na novinarska pitanja nakon katastrofe s amonijakom u Pirotu.

Vijest da su se u okolici Pirota prevrnule cisterne iz kojih je iscurilo 20 tona amonijaka, pri čemu su dvije osobe smrtno stradale, a više od 50 ih je hospitalizirano, uznemirila je javnost u Srbiji.

Vujović ipak smatra da nema potrebe da ona zna išta o ekološkoj nesreći u Pirotu, te da ne mora znati ko je odgovoran za tu katastrofu.

Upravo se čita:  Oglasila se majka koja je pretukla nastavnicu: Gurnula je moje bolesno dijete, isprovocirala me

Sudeći po videu njene press konferencije, teško joj je i odgovarati na pitanja koja su u njenoj nadležnosti.

Ministrica Vujović prisustvovala je jučer sjednici Štaba za izvanredne situacije.

Vujović je tom prilikom na konferenciji za novinare odgovarala na pitanja, a kada je jedan od prisutnih novinara postavio pitanja o samoj nesreći, kao i kako je do nje došlo, Vujović je pokazala da je spremna na sve, samo ne na odgovore na pitanja.

“Znate li koliko je Elixir (grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta vlaka koji je iskočio iz tračnica kod Pirota) uskladištio i koliko je iscurilo?” upitao je novinar.

Upravo se čita:  Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

“A ŠTO BIH JA TREBALA MJERITI TU KOLIČINU?”

“Postoje inspekcijski zapisnici”, odgovorila je Vujović, a na novinarsku konstataciju da je to dužna znati, ministrica je rekla:

“Što sam ja dužna znati? I ne samo on nego svi u cijeloj Srbiji imaju prema svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, što kaže inspekcija.”

Novinar je zatim rekao da željeznica ne može prenositi tu količinu, a Vujović je odgovorila: “A što bih ja trebala mjeriti tu količinu?”

Ministrica je zatim nastavila riječima:

“Ne znam što me to pitate, što to znači za količinu, ko je trebao ići mjeriti količinu, tko je ušao u vagon, samo mi recite”, a na pitanje novinara ko je mjerio, rekla je:

Upravo se čita:  Usred juna: Pao snijeg u junu, Slovenci prave snješke bijeliće

“Pa vjerovatno kargo.”

“MA DAJTE SAD, STVARNO STE NEOZBILJNI”

“Ko im dozvoljava”, upitao je novinar, na što je Vujović odgovorila:

“Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni. Pitajte me nešto kao ministra zaštite životne sredine što je adekvatno, sada trošimo vrijeme, rekli ste da ćemo kratko odgovarati.”

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas