Srijeda, 28 veljače, 2024

Mioković o bahatoj vožnji sarajevske influnserice: Ovakvi vozači su opasnost za pješake, ali i druge vozače

Preporučeno

Influenserica Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story. Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram storyju, i to u više navrata.

Nakon brze reakcije sarajevske policije koja je sankcionisala bahatu sarajevsku influensericu, Adnu Helić, zbog nesavjesne vožnje oduzimanjem vozačke dozvola na dva mjeseca i kaznom od 400 KM, reagirao je i Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

– Brza reakcija policije zbog nesavjesne vožnje ali i njene promocije za svaku je pohvalu. Nadam se da će biti još puno brzih i efikasnih reakcija poput ove. Ovo je način na koji policija svojom efikasnošću popravlja percepciju građana o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo, ali i Federaciji BiH. Sigurnost u saobraćaju je važna i ne smijemo dopuštati bahato ponašanje, a pogotovo ne ono koje se još javno iskazuje.

Upravo se čita:  Potrebno je ispuniti uslove: Kada radnik može dobiti otpremninu i kako se određuje iznos?

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo. S tim ciljem nastavit ćemo raditi na poboljšanju postojećih i stvaranju novih biciklističkih i pješačkih zona te na poboljšanju gradskog saobraćaja da što više ljudi motiviramo za pješačenje, bicikliranje i vožnju javnim prevoznim sredstvima, a policiju pozivamo da poduzme hitne korake kako bi se osigurala sigurnost saobraćajnica, posebno u naseljenim područjima. Neophodno je sankcionirati nesavjesna ponašanja, od nepoštivanja brzine pa do korištenja mobitela u toku vožnje ili nepropisnog prevoza djece.

Upravo se čita:  Kilogram pšenice jeftiniji od kifle u pekari

Glavni akteri saobraćaja su pješaci, biciklisti i gradski saobraćaj i njima sve mora biti podređeno. Neoprezni i nesavjesni vozači opasnost su kako za pješake, tako i za druge vozače. Samo njihovom strogom kontrolom naše ulice možemo učiniti sigurnijima – naveo je Dragan Mioković.

Podsjetimo, influenserica Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story. Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram storyju, i to u više navrata.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

Nakon što je novčano kažnjena i nakon što joj je oduzeta vozačka dozvola, nastavila je dalje sa svojim bahatim ponašanjem, pa je na društvenim mrežama ismijavala policiju koja joj je oduzela vozačku, a samim tim i sve savjesne građane Sarajeva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas