Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Mirsad Hadžikadić i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH

Preporučeno

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić od danas je zvanično u utrci za člana Predsjedništva BiH. Prijavu je lično predao u CIK, a preko društvenih mreža poslao kratku poruku.

– Nadam se da ćemo fer kampanjom, argumentiranim isticanjem vlastitih vrijednosti i promicanjem konkretnih principa i programa, umjesto kompromitiranja i degradiranja drugih, svi kao kandidati pokazati da smo dostojni predstavljanja Bosne i Hercegovine i njenih građana i da smo spremni povesti državu ka istinskim promjenama, istakao je Hadžikadić..

Upravo se čita:  Interresorska saradnja: Novi zakon o Fondu za zaštitu okoliša i projekti energijske efikasnosti

Iako se od njega očekivalo da povlačenjem kandidature da doprinos pokušaju opozicije da ujedinjena pobjedi lidera SDA Bakira Izetbegovića to se nije desilo. Već ranije Hadžikadić je dao naslutiti ishod razgovora sa ostalim strankama jer sebe smatra iskrenom, prosperitetnom i kvalitetnom alternativom. Čak je otvoreno kritikovao Denisa Bećirovića iz SDP -a kao čovjeka koji je 25 godina na budžetu.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas