Srijeda, 22 svibnja, 2024

Mišić za ubistvo Meksikanke osuđen na 15 godina zatvora

Preporučeno

Zbog teškog ubojstva meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano, prošloga ljeta u Park šumi Marjan u Splitu (RH) , Županijski sud danas je nepravomoćno osudio Edija Mišića (28) iz Splita na 15 godina zatvora.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Vladimira Živaljića, Mišiću je ujedno produljilo istražni zatvor u kojem je od oktobra prošle godine.

Selene Macedo Graciano (31) je ubijena 22. augusta 2012. na Marjanu kada ju je, prema optužnici, Mišić u šumi presreo i okrutno ubio. Zaskočio ju je dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke, odnio je do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Djevojka je iskrvarila, a tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem. Stotinjak spasitelja nesretnu je djevojku pronašlo tek trećeg dana nakon nestanka.

news-2013-Juli-misic_pixsell_385576196Tužiteljstvo je za počinitelja tražilo najstrožu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je njegov branitelj inzistirao da ga se oslobodi ili da bude osuđen za obično, a ne teško ubistvo tvrdeći da se radi o neubrojivoj osobi.

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Cijelo vrijeme suđenja u raspravnoj dvorani je bio brat ubijene Selene, Emmanuel kojemu je bio omogućen službeni prevoditelj za španjolski jezik, a u publici roditelji i ostali članovi uže Mišićeve obitelji.

Na prvoj raspravi je uz brata Emmanuela iz Meksika u Split doputovala i Selenina majka Maria, a cijelo vrijeme meksičkoj obitelji pomaže i meksički konzul u Splitu Marin Bosotina.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

Tijelo ubijene meksičke turistkinje ptonađeno je tri dana nakon ubistva, 25. augusta, a već početkom februara ove godine Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Mišića. Od podizanja optužnice do početka prve rasprave prošlo je tek tri mjeseca, a suđenje, za koje je vladao neviđeni interes javnosti, trajalo je od maja do jula.

(Fena)

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas