Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Mlada djevojka iz BiH na odmoru u Makarskoj: “Osiromašili ponudu, a cijene podigli”

Preporučeno

"Cijene su nevjerojatno visoke, a ponuda je daleko ispod očekivanja. Izgleda da je pandemija ostavila traga i na turizmu ovdje,” rekla je djevojka koja je željela ostati anonimna.

Mlada djevojka iz Bosne i Hercegovine, koja je odlučila provesti svoj godišnji odmor u Makarskoj, popularnom turističkom odredištu na hrvatskoj obali, neugodno se iznenadila visokim cijenama i smanjenom ponudom, piše Crna-Hronika.

Očekivala je uživanje u suncu, moru i bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i aktivnosti, no stvarnost je bila drugačija. Cijene hrane, pića i smještaja znatno su porasle u odnosu na prethodne godine. Osim toga, primijetila je da je ponuda u restoranima i kafićima znatno smanjena, s manje izbora jela i pića.

Upravo se čita:  Zanosno tijelo u kupaćem kostimu: Amra Džeko je podjelila fotografije sa odmora

“Makarska je uvijek bila jedno od mojih omiljenih mjesta za odmor, ali ove godine sam zaista razočarana. Cijene su nevjerojatno visoke, a ponuda je daleko ispod očekivanja. Izgleda da je pandemija ostavila traga i na turizmu ovdje,” rekla je djevojka koja je željela ostati anonimna.

Evo nekoliko primjera cijena koje je podijelila:

– Ledeni čaj od brusnice: 2,80 eura (5,48 KM)
– Somersby Mango: 5 eura (9,78 KM)
– Boby štapići: 1 euro (1,96 KM)
– Pardon štapići 100g: 2 eura (3,91 KM)
– PVC vrećica: 0,30 eura (0,59 KM)

Upravo se čita:  Selma Bajrami odmarala u španskoj Marbelji, plijenila zmijskim tijelom

Na plaži su cijene još više:

– Ležaljka: 10 eura (19,57 KM)
– Kafa kratka: 1,8 eura (3,52 KM)
– Koktel Mojito: 13 eura (25,44 KM)
– Kukuruz: 4 eura (7,83 KM)
– Komadić pizze: 3,5 eura (6,85 KM)
– Kugla sladoleda: 3 eura (5,87 KM)
– Kifla: 0,9 eura (1,76 KM)

Upravo se čita:  Gdje to ljetuje ministar Ramo Isak: Javnosti pokazao svoju suprugu i posvetio joj pjesmu

Turistički radnici i lokalni ugostitelji navode da je poskupljenje posljedica globalnih ekonomskih kretanja, ali i povećanih troškova poslovanja. Mnogi su prisiljeni smanjiti ponudu kako bi preživjeli ovu turističku sezonu.

Unatoč trenutnim izazovima, Makarska ostaje popularna destinacija za mnoge turiste iz regije i šire. Lokalne vlasti i turistički radnici nadaju se da će se situacija uskoro stabilizirati te da će ponuda ponovno biti na razini koja privlači posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas