Subota, 2 ožujka, 2024

Mladi SDA imaju poruku sa UNSA: Sabinu Silajdžić udaljite sa Univerziteta, ako ne – onda možete vratiti i Šešelja

Autor:Redakcija

Preporučeno

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu izazvala je buru u javnosti izjednačavajući u svojim istupima 1. mart kada se slavi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 9. januar - neustavni datum za obilježavanje "dana RS-a"

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) traži od Univerziteta u Sarajevu da pokrene disciplinski postupak i s Ekonomskog fakulteta udalji Sabinu Silajdžić.

– Univerzitet u Sarajevu je simbol savremene bh. države i mora ostati svjetionik i snažan zagovornik naučne istine i nepobitnih činjenica o agresiji na međunarodno priznatu i nezavisnu državu, koja je nakon protjerivanja, višegodišnje opsade, opkoljenih enklava i masovnih zločina, kulminirala genocidom koji je nepobitan pravni i historijski fakt – saopćili su i dodali:

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

– Onako kako je ranije provodio spektakularne političke hajke i progone, Univerzitet u Sarajevu mora odbaciti zlonamjerne i ponavljajuće velikosrpske propagandne teze, koje u javnost plasira profesorica na Ekonomskom fakultetu i članica Naroda i pravde Sabina Silajdžić. Ako to ne učine rektor i Senat UNSA, onda pod svoje okrilje mogu vratiti i prijeratnog kolegu Vojislava Šešelja.

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu izazvala je buru u javnosti izjednačavajući u svojim istupima 1. mart kada se slavi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 9. januar – neustavni datum za obilježavanje “dana RS-a”. Od njenih javnih istupa ogradili su se sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na kome je angažovana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas