Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Mladi u BiH ne vide ništa konkretno što su vlasti učinile da ih zadrže

Autor:BHRT

Preporučeno

Ekipa BHRT-a je razgovarala s mladima iz različitih gradova u BiH i pitala – kako vide svoju budućnost ovdje i šta je to što ih odvodi iz BiH.

Na mladima ostaje budućnost, stara je uzrečica. Međutim, kome će ostati Bosna i Hercegovina kada su sve porazniji podaci o odlasku mladih iz BiH. Ekipa BHRT-a je razgovarala s mladima iz različitih gradova u BiH i pitala – kako vide svoju budućnost ovdje i šta je to što ih odvodi iz BiH.

Mladi koji su ostali u Bosni i Hercegovini nadaju se da će vlasti s nadležnim institucijama učiniti dodatne napore da odvedu Bosnu I Hercegovinu u Europsku uniju. Međutim, mladi u Tuzli ističu da je krajnje vrijeme da se prestane mlade obeshrabrivati na ovim prostorima.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za poljoprivrednike: Isplaćene novčane podrške u FBiH

Mladi u Banja Luci žele ostati u svome gradu, ali žele i da vlasti više pažnje posvete njima. Bolje uvjete življenja, prije svega u obrazovanju. Također, priželjkuju i mladi u Unsko-Sanskom kantonu. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mladi ne vide ništa konkretno što su vlasti učinile da ih zadrže u svojoj zemlji. I službeni podaci govore da je u posljednjih deset godina trideset posto manje učenika i studenata u svim osnovnim, srednjim školama i na fakultetima u BiH.

Upravo se čita:  Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas