Nedjelja, 25 veljače, 2024

Mladić iz Jajca izgubio život u Austriji, pokrenuta akcija da se tijelo preveze u BiH

Preporučeno

Rodbina stradalog mladića pokrenula je akciju pomoći njegovoj porodici kako bi tijelo bilo prebačeno u Jajce radi sahrane, prenosi Jajce-online.

Mladić Dario Perak iz Jajca poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila u Austriji.

Kako su prenijeli austrijski mediji, 19-godišnji mladić je automobilom udario u portal tunela Kirchdorf i poginuo na mjestu nesreće.

“Nesreća se dogodila u 1.15 sati. Službe hitne pomoći iz sastava vatrogasne brigade, spasilačke službe, ASFINAG-a i policije, mogle su samo konstatirati smrt i izvući tijelo stradalog iz smrskanog automobila. Javno tužilaštvo u Leobenu predalo je tijelo na sahranu”, prenio je portal kleinzeitung.at, navodi Faktor.ba.

Upravo se čita:  Zbog oštećenja ploče ratnom zločincu Ratku Mladiću dvojica Sarajlija moraju platiti 6.000 KM

Rodbina stradalog mladića pokrenula je akciju pomoći njegovoj porodici kako bi tijelo bilo prebačeno u Jajce radi sahrane, prenosi Jajce-online.

“Naš dragi rođak Dario Perak stradao je 28.5.2022. godine u prometnoj nesreći koja se dogodila u Austriji. Sa samo svojih 19 godina doselio se iz Jajca u Kapfenberg, gdje se ubrzo snašao i započeo svoj novi život. Nažalost, tragedija je prekinula njegov mladi život. Zamolila bih vas dobre ljude da doniramo kako bi njegovi roditelji i sestra mogli prevesti tijelo svog dragog sina i brata iz Austrije u svoj rodni grad Jajce na vječni počinak i kako bi im pomogli u ovim teškim trenucima. Hvala vam svima od srca i čuvajte se”, napisala je Marijana Pavičić koja je pokrenula ovu akciju.

Upravo se čita:  Dopune Zakona o radu: Moguć angažman studenata za rad na određeno

P.S. Ako imate nekoga koga želite vidjeti, ne odgađate to za sutra, jer to sutra možda neće postojati, napisala je Marijana Pavičić.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas