Srijeda, 17 srpnja, 2024

Mogli bi vam zatrebati kišobrani: Evo kakvo će vrijeme biti za vikend

Preporučeno

FHMZ je izdao narandžasto upozorenje koje se odnosi na današnji dan i sutra ujutro do 10 sati, zbog toga što se očekuju udari južnog vjetra širom naše države.

Danas je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar će biti umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 5 i 10°C, a najviša između 10 i 16°C.

U Sarajevu će biti oblačno. Slaba kiša se očekuje u noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 7°C, a najviša oko 14°C.

Upravo se čita:  Bh. građani zaduženi do guše: Krediti stanovništvu porasli za milijardu KM

Podsjetimo, FHMZ je izdao narandžasto upozorenje koje se odnosi na današnji dan i sutra ujutro do 10 sati, zbog toga što se očekuju udari južnog vjetra širom naše države.

Kada je riječ o danima ispred nas, u subotu će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Umjereno i jako jugo puhat će prijepodne. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C.

Upravo se čita:  BH Meteo: Evo koliko će još najmanje trajati toplotni talas!

U nedjelju će biti oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab, istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

Ulazak u narednu sedmicu bit će također “oblačan” te će u ponedjeljak biti slabe kratkotrajne kiše. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, saopćeno je iz FHMZ.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas