Srijeda, 24 travnja, 2024

Mogu izazvati požar i strujni udar: Ovo su opasni produžni kablovi za upotrebu u kućanstvu

Preporučeno

U toku provedbe projekta nadzora produžnih kablova za upotrebu u domaćinstvu, na tržištu BiH identifikovani su produžni kablovi nepoznatog proizvođača i tipa, koji predstavljaju ozbiljan rizik za potrošače.

opasni-kablovi

“Produžni kablovi o kojima je riječ su bijele boje, dužine kabla tri metra, imaju tri ili četiri utičnice i prekidač i upakovani su u providnu, plastičnu ambalažu sa plavo-žutom kartonskom etiketom (kao na fotografijama)”, stoji u saopštenju Agencije za nadzor tržišta BiH.

Upravo se čita:  Mijenjaju se "pravila igre": Šta će biti sa dječijim dodatkom?

Nadležni inspekcijski organi entiteta i Brčko distrikta BiH vrše povlačenje sa tržišta i uništavanje ovih proizvoda.

Također, skrećemo pozornost potrošačima da ne kupuju električne proizvode koji nemaju jasno deklarirane podatke o proizvođaču, uvozniku i tipu/modelu proizvoda, te da je niska cijena, koja odskače od cijenovnog ranga za te proizvode, najčešće pokazatelj da se radi o proizvodima loše kvalitete i loših sigurnosnih karakteristika koji vas prilikom korištenja mogu dovesti u opasnost – navedeno je u saopštenju Agencije za nadzor nad tržištem.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić razgovarali s ambasadorima o važnosti usvajanja rezolucije

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas