Četvrtak, 29 veljače, 2024

Morski pas povukao djevojku (18) pod vodu, nije joj bilo spasa (Uznemirujući video)

Preporučeno

Morski pas je napao Brunu (18) i ugrizao je za nogu. Spasioci su je brzo izvukli na obalu. Odvezli su je u bolnicu i amputirali joj nogu. No nažalost, umrla je

Bruna Paulo da Silva Gobbi (18) turistica iz Sao Paula kupala se u društvu svojih rođaka u ponedjeljak na plaži Boa Viagem kod grada Recife u Brazilu. Napao ju je morski pas i ugrizao za nogu. Spasioci su brzo reagirali i djevojku su izvukli na jet-ski. Dovezli su je na obalu gdje joj je odmah pružena liječnička pomoć. Djevojku su hitno odvezli u bolnicu. No ozljede su bile teške i djevojka je u bolnici umrla, piše Globo.

Upravo se čita:  Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Na YouTubeu se pojavila snimka napada i spašavanja. Vidi se kako je djevojka, kada ju je morski pas napao, nestala pod vodom. Voda se zacrvenila od krvi. Djevojci su u bolnici amputirali nogu, no nažalost nisu je mogli spasiti. Djevojka je 59. žrtva napada morskog psa u Brazilu od 1992. godine. Čak 23 ljudi od njih 59 poginulo je u napadu. Na plažama Boa Viagem i Piedade u gradu Jaboatão Guararapes postavljeni su znakovi upozorenja od morskih pasa. Naime od spomenutih 59 napada 70 posto ih je bilo baš na tom području.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Prije sedam dana, podsjetimo, morski pas je ubio tinejdžericu (15) dok je plivala u blizini obale otoka Reuniona u Indijskom oceanu.

Upozorenje! Snimci sa lica mjesta su uznemirujući!

(24sata.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas