Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Mostar: Dvije Finkinje otvorile prvomajski štand kod Starog mosta

Preporučeno

Svojim štandom kod Staroga mosta, Finkinje su uspjele više privući pažnju Mostaraca, nego turista. Oko njih su se okupljali trgovci obližnjih radnji da vide, kako su rekli, “čudo”

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

U vrijeme teške ekonomske krize kad brojni građani BiH razmišljaju o odlasku u inostranstvo, skoro da je nevjerovatno vidjeti da je neko čak iz Finske “potegao” u BiH da zaradi novac.

Dvije finkinje, Lesko i Johana, otvorile su prvomajski štand u Mostaru kako bi turistima prodavale svoje originalne razglednice. Čak su naučile i računati vrijednosti u novcu – i to i u markama i u kunama, što pokauzuje koliko su se ozbiljno zauzele da zarade u Mostaru.

“Stari most je svjetska turistička atrakcija i znamo da puno turista dolazi ovdje. Naše razglednice su naše originalno djelo i mislimo da bi mogle zanimati turiste”, izjavila je za Anadoliju, jedna od Finkinja.

No, čini se da su uspjele više privući pažnju Mostaraca, nego turista, te su se oko njih okupljali trgovci obližnjih radnji da vide, kako su rekli, “čudo”. “Svašta ću doživjeti u ovom gradu! Čuj, Finkinje ovdje došle zaraditi”, rekao nam je jedan od trgovaca u Starom gradu.
(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas