Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Mourinho neće gledati posljednju Fergusonovu utakmicu: “Ne želim plakati”

Preporučeno

Karizmatični nogometni trener Real Madrida Jose Mourinho progovorio je za Sky Sports prvi put o odlasku svog vrlo dobog prijatelja, Sir Alexa Fergusona, u zasluženu penziju nakon 27 godina na klupi Manchester Uniteda.

mourihno

“Nazvao me kako bi mi lično saopćio vijest koju je javnost saznala tek nekoliko dana kasnije. Bio sam iznenađen i tužan, no s druge strane i jako sretan zbog njega jer sam čuo uzbuđenje u njegovom glasu zbog takve odluke.

Imao je fantastičnu karijeru! Ako se ikada vratim na Old Trafford bit će mi teško ne vidjeti ga na suparničkoj strani”, rekao je Portugalac, te prokomentirao dolazak Davida Moyesa na klupu Uniteda.

“Mislim da je to odličan odabir. Sviđa mi se kao osoba i trener, te vjerujem da će imati dobru podršku kluba i navijača. Nadam se da će mu karijera u Unitedu biti barem približno uspješna kao Fergusonova”, veli Portugalac, koji neće biti na stadionu na posljednjoj utakmici Fergusona na klupi Manchestera.

“Nema šanse! Ne želim plakati”, kategoričan je Portugalac.

(Totalsport)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas