Utorak, 25 lipnja, 2024

Možemo odahnuti: Olujni sistemi napustili BiH, slika iz Dervente “zaledila” građane

Preporučeno

Jedan od pratitelja objavio je fotografiju Dervente koja je prikupila mnogo reakcija s ozbirom da je riječ o prizoru koji djeluje zaista zastrašujuće.

Grmljavinsko nevrijeme koje je u popodnevnim satima “protutnjalo” sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine, napustilo je granice naše zemlje.

Olujni sistem je svoje kretanje nastavio prema Hrvatskoj i Srbiji, a bh. građani će bar na kratko moći odahnuti dok neki od njih zbrajaju štetu i suočavaju se sa posljedicama koje je nevrijeme ostavilo iza sebe.

Upravo se čita:  MUP KS: Pušten saobraćaj na glavnim saobraćajnicama, skup prošao bez incidenata

– Situacija se smiruje. Uslovi za jača nevremena su prošla. Olujni sistemi koji su protutnjali sjeverom i sjeveroistokom zemlje napustili su našu zemlju i otišli ka Hrvatskoj i Srbiji.

Ipak do kraja dana ne u potpunosti stabilno, premještanjem hladne fronte sa zapada koja se u ovim trenucima nalazi u Krajini moguce da bude još prolazno naleta kiše i pljuskova sa grmljavinom, javio je BH Meteo.

Upravo se čita:  Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U komentarima na jednoj od objava BH Meteo građani su ostavljali fotografije nevremena koje je zadesilo područje na kojem se oni nalaze.

Jedan od pratitelja objavio je fotografiju Dervente koja je prikupila mnogo reakcija s ozbirom da je riječ o prizoru koji djeluje zaista zastrašujuće.

Foto: Facebook

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas