Subota, 20 srpnja, 2024

Muftija Jusufspahić zaplakao u televizijskom gostovanju: “Srbija i srpski narod nisu genocidni”

Preporučeno

- Ja sam musliman koji je rođen u Srbiji, imam korijene i u Bosni i u islamskom svijetu razmišljao sam zašta treba čovjek da se uhvati u tim okolnostima, mi imamo pravila koja Bog daje, a to su: “Nećete ući u raj ako mi nećete vjerovati, a nećete vjerovati ako ne volite jedni druge

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić gostovao je jutros u jutarnjem programu Kurira, i tom prilikom iznio svoj stav i viđenje o izglasanoj rezoluciji o Srebrenici.

Očiju punih suza on je istakao da je Srbija njegova zemlja, da je on Srbin muslimanske veroispovijesti, i da se Srbija i njen narod nikako ne mogu okarakterisati kao genocidni.

Tom prilikom otkrio je i da je njegova porodica nastradala u Srebrenici, ali i da su pojedinci ti koji žele da zavade narod, a kasnije da ubiraju plodove do kojih su došli bez i jednoj jedinog metka.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

– Moja izjava je bila usmjerena ka miru, ka onome što nam Bog u Kuranu govori. Ja sam musliman koji je rođen u Srbiji, imam korijene i u Bosni i u islamskom svijetu razmišljao sam zašta treba čovjek da se uhvati u tim okolnostima, mi imamo pravila koja Bog daje, a to su: “Nećete ući u raj ako mi nećete vjerovati, a nećete vjerovati ako ne volite jedni druge”.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Put ljubavi je put iskušenja, zemlja nije koncepirana da bude raj, jer mora da se odvoji crno od bijeloga. Pojedinci su imali namjere o ovome, a ne moja zemlja. Oni su željeli da nas iskoriste kao topovsko meso, ali mi nismo bića bez razuma i uma, a ne da se razumijemo u nekim političkim stvarima.

Ova moja zemlja nije zemlja istrebljenja bilo kog naroda, dokaz sam ja, dokaz imamo i kod drugih ljudi. Ulice se zovu po raznim imenima koji su muslimanskog porijekla, to dokazuje da ovo ne može biti genocidan narod. U mojoj Srbiji, u mom Beogradu ima ljudi sa kojima se ja družim, ja nisam vidio ratnog zločinca – istakao je muftija beogradski.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

Jusufspahić se osvrnuo i na to da je Srbija bila prva u Еvropi koja je prihvatila islamsku vjeru, poslije mnogo godina koliko je bila pod Osmanskim carstvom.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas