Subota, 20 srpnja, 2024

Muftijstvo tuzlansko: Pronađite napadače na Atik džamiju u Bijeljini!

Preporučeno

Muftijstvo tuzlansko oštro osuđuje nedavni napad na Atik džamiju u Bijeljini i poziva nadležne da pronađu i sankcioniraju odgovorne, saopćeno je danas iz tog muftijstva.

Atik_dzamija_napadPoziva i da nadležni ispitaju i rasvijetle slučajeve uznemiravanja muslimana u Bijeljini te sankcioniraju počinioce.

Muftijstvo tuzlansko traži također mjere koje će prevenirati nove napade na živote, imovinu i čast povratnika, kao i na objekte Islamske zajednice u BiH, a muslimane u Bijeljini poziva da ostanu mirni i da se ne plaše zastrašivanja.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Također, podsjeća da je na području Bijeljine u posljednje vrijeme zabilježeno nekoliko skrnavljenja objekata Islamske zajednice i napada na muslimane.

-U januaru 2013. godine nepoznate osobe su postavile uvredljiv plakat na ulazna vrata službenih prostorija Medžlisa Islamske zajednice, a nekoliko dana ranije je oskrnavljeno mezarje Lipić na kojem je javno istaknut nacionalistički motiv i uništeno više muslimanskih nišana. Sjećanje na nedavni napad na džematlije Atik džamije za vrijeme sabah-namaza još uvijek uznemiruje – navodi se u saopćenju Muftijstva tuzlanskog.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Napad koji je povod današnjem saopćenju Muftijstva dogodio se u noći između 20. i 21. aprila, kada su nepoznate osobe kamenovale Atik džamiju u Bijeljini.

Kamenjem je razbijen prozor i oštećena fasada objekta.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas