Srijeda, 17 srpnja, 2024

Mulo (88) osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Sabrije Fazlovića

Preporučeno

Istraga protiv njega okončana je za manje od tri mjeseca podizanjem optužnice kojom je optužen za krivična djela ubistva (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari (iz člana 365 stav (2) Krivičnog zakona).

Mulo Elezović (88) osuđen je na 10 godina zatvora zbog ubistva Sabrije Fazlovića 22. februara 2022. godine u mjestu Islamovac kod Brčkog. Elezović je osuđen i za nelegalno posjedovanje veće količine eksplozivnih tvari. Riječ je o prvostepenoj presudi.

On se tereti da je hicima iz pištolja ubio Fazlovića, a usto i da je od ranije nelegalno posjedovao municiju i minsko-eksplozivna sredstva.

“On je optužen da je 22. februara 2022. godine, oko 10,00 sati, u blizini njegove vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja ČZ M83 više puta pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela. Kako se navodi u optužnici, on je hicima s manje udaljenosti Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je oštećeni krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u predjelu leđa. Zadobivši ustrelnu i postrelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja. Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije izvršen je pretres njegove vikendice i pomoćnih prostorija u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina municije i minsko-ekplozivnih sredstava”, navode iz Tužiulaštva Brčko distrikta.

Upravo se čita:  Zenicu potresla tragedija: "U rijeku upale tri djevojčice, samo jednu nisu uspjeli spasiti"

Počinilac je brzo izveden pred sud. Tokom istrage, na prijedlog Tužilaštva, sud je Elezoviću odredio pritvor u ukupnom trajanju od tri mjeseca, a nakon toga mjeru zabrane napuštanja adrese stanovanja, uz oduzimanje putnih isprava. Istraga protiv njega okončana je za manje od tri mjeseca podizanjem optužnice kojom je optužen za krivična djela ubistva (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari (iz člana 365 stav (2) Krivičnog zakona).

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

“Pošto je tokom glavnog pretresa Tužilaštvo u cijelosti dokazalo optužbe, on je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina. Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubistvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja. Istovremeno, sud je optuženom produžio ranije izrečene mjere zabrane izrekavši mu, pored toga, i mjeru sigurnosti oduzimanja municije i minsko-ekplozivnih sredstava privremeno oduzetih u istrazi”, navode iz Tužilaštva BD.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Na ovu presudu obdje strane imaju pravo žalbe.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas