Srijeda, 24 travnja, 2024

MUP RH objavio snimke: Vozači iz BiH probijaju rampe na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

Preporučeno

Jedna od snimki nastala je u noćnim satima 3. februara kada je 19-godišnji državljanin BiH kombijem bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na graničnom prijelazu ušao u Hrvatsku.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske objavilo je nekoliko snimki s nadzornih kamera na graničnim prijelazima. Snimke prikazuju krijumčare migranata koji se probijaju kroz granične prijelaze. Među glavnim akterima su državljani BiH koji su krijumčarili migrante.

Probio rampu na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

Jedna od snimki nastala je u noćnim satima 3. februara kada je 19-godišnji državljanin BiH kombijem bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na graničnom prijelazu ušao u Hrvatsku.

Upravo se čita:  Prodavala garderobu preko interneta: Sudi joj se zbog utaje poreza

Na graničnom prijelazu je u tom trenutku bila i policajka koja je skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Nakon toga su policajci na području općine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen.

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, piše Index.hr.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Krijumčar je 5. februara na graničnom prijelazu između Hrvatske i BiH prošao kroz otvorenu ogradu, nakon čega se nije zaustavio, nego je projurio ispod rampe, pokazuje druga snimka.

Kombijem probio kapiju na granici

Deset dana kasnije je, pokazuje snimka koju je objavio MUP, kombi probio kapiju na istom graničnom prijelazu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas