Srijeda, 17 srpnja, 2024

Muriz Memić pozvan na saslušanje u policiju

Preporučeno

Tim povodom oglasila se grupa Pravda za Dženana Memića

U utorak, 23. aprila u 10 sati planirano je saslušanje Muriza Memića u PU Ilidža povodom prijave koja je protiv njega podnesena zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti. Tim povodom, oglasila se grupa Pravda za Dženana Memića. Njijovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Ne pristajemo na spin i manipulacije. Ne pristajemo na to da nam se nakon 8 godina stavlja na teret da nekome ugrožavamo sigurnost. Mi se uporno borimo za bolju sigurnost građana i u to su se svi do sada mogli uvjeriti. Sve što radimo, radimo za istinu i pravdu i ne pozivamo građane, a pogotovo ni sami ne radimo bilo šta što je zakonom zabranjeno.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Poznato kada počinje isplata 1.000 KM podrške za novorođenčad u FBiH

Na 20 protestnih okupljanja i velikom broju ročišta, presuda, obilježavanja godišnjica, nije se desio niti jedan jedini incident, a da je poteklo od nas ili naših sugrađana koji nas podržavaju.

Jedina negativna iskustva koja imamo:

– istjerivanje pola prisutnih na ročištu pred kantonalnim sudom zbog sasvim opravdane reakcije na iznenadno prikazivanje slike našeg Dženana u Velikoj aleji dok je ležao na podu nakon udarca

Upravo se čita:  Uhapšen bahati Bosanac iz Amerike jer se oglušio naređenju policijskog službenika

– kada je Zijad Mutap odgurnuo Arijanu Memić ispred Suda BiH

– kada je advokat Hasana Dupovca uputio sramno pitanje Arijani Memić o tome šta je radila prije smrti brata

– kada su članovi i simpatizeri SDA u toku protestnog okupljanja na Trgu djece Sarajeva ometali Arijanino obraćanje

Naše ruke, naša savjest i naš obraz su čisti. Čudne li koincidencije, kao već mnogo puta do sad, da je na saslušanje Muriz prvo pozvan 5. aprila, čemu se i odazvao, a da je taj dan baš u to vrijeme objavljena pravosnažna presuda kojom je njegov prijavitelj oslobođen. To što želimo da policijski službenici rade svoj posao i da ga rade po zakonu, nije ugrožavanje sigurnosti. To što ih prozivamo kada to ne rade, nije ugrožavanje sigurnosti. To je naše pravo i obaveza svakog građanina. Muriz će se uz prisustvo advokata, odazvati pozivu u PU Ilidža, sutra, u 10h. Adresa je Samira Ćatovića Kobre 1, 71210 Ilidža”, saopćili su iz grupe Pravda za Dženana.

Upravo se čita:  Slučaj nestanka bebe: Vlasnica privatne klinike pala na poligrafu

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladić nema dobre vijesti ako su vam dosadile vreline: Ovo nije vrhunac ljeta!

Meteorolog Nedim Sladić je analizirao trenutne meteorološke prilike u Bosni i Hercegovini, nudeći uvid u buduće promjene i svoj...

Još vijesti za vas