Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Muriz Memić sutra ponovo na Sudu, nastavlja se suđenje po tužbi Alise Mutap: “Danima sam plakala kada sam vidjela tu izjavu”

Sutra će se na ročištu pojaviti još neki svjedoci odbrane Muriza Memića.

Preporučeno

Muriz Memić, otac Dženana Memića, sutra će se ponovo naći pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Podsjetimo, njega je tužila bivša Dženanova djevojka Alisa Mutap za klevetu jer je Muriz u jednom intervjuu rekao da se ona bavila prostitucijom.

Posljednje ročište održano je sredinom juna kad je između ostalog svjedočio Alisin suprug Fahrudin Ramić, dok je dan prije svjedočila i sama Alisa koja je kazala da se, kad je vidjela sporni Murizov intervju, ‘osjećala posebno tužno’.

Upravo se čita:  Kako je samozvani psiholog i teolog rasturio Damiru Muharemovićevu porodicu: Udata Enisa se “šerijatski” udala za Edina Tulu i ostavila petero djece!

“Te 2019. godine imala sam 23 godine. Pokušavala sam svoj život nastaviti dalje uprkos kampanji koja se godinama vodila protiv mene. Danima sam plakala nakon što sam vidjela tu izjavu. Osjećala sam se poniženo i jadno”, rekla je Alisa.

Sutra će se na ročištu pojaviti još neki svjedoci odbrane Muriza Memića.

Upravo se čita:  Odgođen početak suđenja: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

Podsjetimo, u međuvremenu je Alisa Mutap osuđena na 2,5 godina zatvora pred Sudom BiH u suđenju za prikrivanje dokaza i načina na koji je stradao mladić Dženan Memić u februaru 2016. godine. Ona bi trebala biti jedna od optuženih i u novoj istrazi koja se vodi za ubistvo Dženana Memića.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo