Subota, 22 lipnja, 2024

Muriz Memić sutra ponovo na Sudu, nastavlja se suđenje po tužbi Alise Mutap: “Danima sam plakala kada sam vidjela tu izjavu”

Preporučeno

Sutra će se na ročištu pojaviti još neki svjedoci odbrane Muriza Memića.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, sutra će se ponovo naći pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Podsjetimo, njega je tužila bivša Dženanova djevojka Alisa Mutap za klevetu jer je Muriz u jednom intervjuu rekao da se ona bavila prostitucijom.

Posljednje ročište održano je sredinom juna kad je između ostalog svjedočio Alisin suprug Fahrudin Ramić, dok je dan prije svjedočila i sama Alisa koja je kazala da se, kad je vidjela sporni Murizov intervju, ‘osjećala posebno tužno’.

Upravo se čita:  Nana Fata u društvu unuke Azre čestitala Bajram svim muslimanima širom svijeta

“Te 2019. godine imala sam 23 godine. Pokušavala sam svoj život nastaviti dalje uprkos kampanji koja se godinama vodila protiv mene. Danima sam plakala nakon što sam vidjela tu izjavu. Osjećala sam se poniženo i jadno”, rekla je Alisa.

Sutra će se na ročištu pojaviti još neki svjedoci odbrane Muriza Memića.

Upravo se čita:  Priča o majstoru Muhamedu koji je polupao prozore jer mu vlasnik nije platio radove dobila svoj nastavak: Nakon policijskoj ispitivanja završio u bolnici

Podsjetimo, u međuvremenu je Alisa Mutap osuđena na 2,5 godina zatvora pred Sudom BiH u suđenju za prikrivanje dokaza i načina na koji je stradao mladić Dženan Memić u februaru 2016. godine. Ona bi trebala biti jedna od optuženih i u novoj istrazi koja se vodi za ubistvo Dženana Memića.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Direktor Elektroprivrede BiH nema dobre vijesti: Ispadi, puput jučerašnjeg kolapsa, mogući su i ubuduće!

Neviđeni kolaps elektroenergetskog sistema - na dva sata paralizirana Bosna i Hercegovina, Crna Gora i dio Hrvatske... O uzrocima...

Još vijesti za vas