Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Murphy uputio jasnu poruku: Ako Dodik ima neki problem sa preletima bombardera neka nam se obrati

Preporučeno

– Mi smo ponosni na partnerstvo s OS BiH – kazao je Murphy

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy komentarisao je današnji prelet američkih bomardera iznad BiH kazavši kako je ovo još jedan pokazatelj da SAD stoje snažno uz BiH,.

Ambasador Murhpy je kazao kako je ovo još jedan primjer izvrsne saradnje između Oružanih snaga BiH i vojske SAD.

Upravo se čita:  Federalna inspekcija zabranila uvoz napitka Prime Ice Pop Hydration

“Današnji prelet bombardera B1 koji će nastaviti put Tuzle i preletjeti nekoliko drugih gradova u BiH, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, primjer je napredne saradnje po principu vojska vojsci između naše dvije zemlje uz zajedničku posvećenost miru. Kada kažemo da su SAD iskren prijatelj BiH i da će to tako ostati to zaista i mislimo”, kazao je Murphy.

Upravo se čita:  Odgođen početak suđenja: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

Na pitanje novinara kako komentariše izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika da je riječ o zastrašivanju, rekao je da to nije poenta ovakvih vježbi.

“Nekoliko stvari, ovo je tip vježbe vojska vojsci koje vojska SAD radi sa partnerima širom svijeta, i ovo nije nešto što je zastrašujuće. Isto tako, imamo jako dugotrajno partnerstvo sa OS BiH već 20 godina i kao što je jedan od vojnika rekao mi smo tu da pomognemo jedni drugima. Mi smo ponosni na partnerstvo s OS BiH, ako Dodik ima bilo kakvih problema s tim onda može da nam se obrati” istakao je Murphy.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Telemach najavio značajno poskupljenje usluga: Kažu da im rastu troškovi poslovanja. Evo koliko će cijene paketa biti veće od 1. januara

Kompanija Telemach, koja posluje u BiH i regionu, najavila je poskupljenje svojih usluga, i to u značajnoj mjeri. Tako su...

Možda vas zanima i ovo