Utorak, 25 lipnja, 2024

Muškarac fizički napao policiju: Njegov “Tiguan” oduzet i dodijeljen MUP-u RS

Preporučeno

Vlada RS usvojila je i odluke kojima se vozila trajno oduzeta u sudskom postupku, zbog starosti, lošeg stanja, dotrajalosti i neupotrebljivosti odbacuju kao otpad.

Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici donijela je odluku da dva vozila koja su pravosnažnim presudama oduzeta od počinitelja kaznenih djela dodijeli MUP-u RS, piše Capital.

Jedno od vozila koja su dodijeljena policiji RS oduzeto je od Stefana Stanojevića iz Doboja osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnim drogama, a drugo vozilo oduzeto je od Aleksandra Stjepanovića iz Petrova koji se teretio za nasilničko ponašanje i spriječavanje službenih osoba u vršenju službene radnje.

Od Stanojevića je presudom Osnovnog suda u Doboju 22. 9. prošle godine oduzet sivi „pasat 6“ proizveden 2009. godine. Stanojević je uhapšen 21. 5. prošle godine u policijskoj akciji „Plac“ u Doboju zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

Upravo se čita:  Troje hadžija iz BiH hospitalizirano u saudijskim bolnicama

– Prilikom pretresa stana i putničkog automobila koji on koristi, pronađeno je i oduzeto deset paketića u kojima se nalazio kokain ukupne težine od 10,9 grama, dva mobilna telefona, 3.140 KM, 500 eura i drugi predmeti. Od osumnjičenog je oduzet i „wolksvagen pasat” zbog osnova sumnje da ga je koristio kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, rekla je tada glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Odlukom Vlade RS, vozilo koje je Stanojević koristio za činjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama ubuduće će koristiti pripadnici MUP-a RS.

Vlada RS usvojila je i odluke kojima se vozila trajno oduzeta u sudskom postupku, zbog starosti, lošeg stanja, dotrajalosti i neupotrebljivosti odbacuju kao otpad.

Upravo se čita:  Doživjeli neugodno iskustvo, a kartu u jednom smjeru platili 90 eura: Bosanci krenuli za Njemačku pa kisnuli u autobusu

Iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom RS za CAPITAL su precizirali o kojim se vozilima radi. To su zeleni „pasat“ 1989. godište, zatim crveni „golf“ 1989. godište, još jedan crveni „golf“ 1987. godište, crni „renault 5“ 1989. godište i sivi „citroen saxo“ 1998. godište.

Kada je riječ o drugom vozilu koje je dodijeljeno MUP-u RS, riječ je o crnom „wolksvagen tiguanu“ proizvedenom 2012. godine oduzetom od Aleksandra Stjepanovića takođe presudom Osnovnog suda u Doboju od 7. aprilaprošle godine.

Stjepanović je uhapšen nakon što je u februaru prošle godine sa još dvojicom sudionika u Sočkovcu kod Petrova svojim vozilom blokirao policijski automobil, iz automobila izvukao Z.B. koji je trebalo biti saslušan u službenim prostorijama i pretukao ga zajedno sa svojim suradnicima među kojima je bio i njegov stric.

Upravo se čita:  Ogromna zmija snimljena u BiH: Stručnjak otkrio o kojoj vrsti bi se moglo raditi

Pored „pasata“ i „tiguana“ koje je dodijelila MUP-u, Vlada RS je „ford fiesta“ dodijelila Udruženju ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova grada Banjaluka.

To vozilo oduzeto je rješenjem Okružnog suda u Prijedoru od 28. veljače 2022. godine kao sredstvo izvršenja djela od vozača D.P. iz Prijedora. Sud je utvrdio da je on u posljednjih šest godina kažnjavan više od 20 puta i to za najteže prometne prekršaje.

U ovom slučaju je interesantno da D.P. nije vlasnik oduzetog vozila, već Prijedorčanka G.B., za koju se navodi da je morala znati da je D.P. višestruki povratnik i da dovodi u opasnost druge sudionike u prometu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li su osobe koje predaju zahtjev za penzionisanje do dobijanja rješenja zdravsteno osigurane?

Pitanje koje brine buduće penzionere je da li će kada zaključe radni odnos i predaju zahtjev za penzionisanje do...

Još vijesti za vas