Utorak, 5 prosinca, 2023

Muškarac fizički napao policiju: Njegov “Tiguan” oduzet i dodijeljen MUP-u RS

Preporučeno

Vlada RS usvojila je i odluke kojima se vozila trajno oduzeta u sudskom postupku, zbog starosti, lošeg stanja, dotrajalosti i neupotrebljivosti odbacuju kao otpad.

Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici donijela je odluku da dva vozila koja su pravosnažnim presudama oduzeta od počinitelja kaznenih djela dodijeli MUP-u RS, piše Capital.

Jedno od vozila koja su dodijeljena policiji RS oduzeto je od Stefana Stanojevića iz Doboja osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnim drogama, a drugo vozilo oduzeto je od Aleksandra Stjepanovića iz Petrova koji se teretio za nasilničko ponašanje i spriječavanje službenih osoba u vršenju službene radnje.

Od Stanojevića je presudom Osnovnog suda u Doboju 22. 9. prošle godine oduzet sivi „pasat 6“ proizveden 2009. godine. Stanojević je uhapšen 21. 5. prošle godine u policijskoj akciji „Plac“ u Doboju zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

Upravo se čita:  Policija u Vogošći oduzela vozilo vozaču bez vozačke dozvole s dugom od 15.783,60 KM

– Prilikom pretresa stana i putničkog automobila koji on koristi, pronađeno je i oduzeto deset paketića u kojima se nalazio kokain ukupne težine od 10,9 grama, dva mobilna telefona, 3.140 KM, 500 eura i drugi predmeti. Od osumnjičenog je oduzet i „wolksvagen pasat” zbog osnova sumnje da ga je koristio kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, rekla je tada glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Odlukom Vlade RS, vozilo koje je Stanojević koristio za činjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama ubuduće će koristiti pripadnici MUP-a RS.

Vlada RS usvojila je i odluke kojima se vozila trajno oduzeta u sudskom postupku, zbog starosti, lošeg stanja, dotrajalosti i neupotrebljivosti odbacuju kao otpad.

Upravo se čita:  UO KCUS-a smijenio Sebiju Izetbegović, evo ko je izabran za v.d direktora

Iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom RS za CAPITAL su precizirali o kojim se vozilima radi. To su zeleni „pasat“ 1989. godište, zatim crveni „golf“ 1989. godište, još jedan crveni „golf“ 1987. godište, crni „renault 5“ 1989. godište i sivi „citroen saxo“ 1998. godište.

Kada je riječ o drugom vozilu koje je dodijeljeno MUP-u RS, riječ je o crnom „wolksvagen tiguanu“ proizvedenom 2012. godine oduzetom od Aleksandra Stjepanovića takođe presudom Osnovnog suda u Doboju od 7. aprilaprošle godine.

Stjepanović je uhapšen nakon što je u februaru prošle godine sa još dvojicom sudionika u Sočkovcu kod Petrova svojim vozilom blokirao policijski automobil, iz automobila izvukao Z.B. koji je trebalo biti saslušan u službenim prostorijama i pretukao ga zajedno sa svojim suradnicima među kojima je bio i njegov stric.

Upravo se čita:  Iz RS-a objasnili zašto je FBiH imala promet 346 miliona KM, a oni svega 27 miliona: Imaju Zaru, a i ljudi iz RS zarađeni novac troše u Sarajevu

Pored „pasata“ i „tiguana“ koje je dodijelila MUP-u, Vlada RS je „ford fiesta“ dodijelila Udruženju ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova grada Banjaluka.

To vozilo oduzeto je rješenjem Okružnog suda u Prijedoru od 28. veljače 2022. godine kao sredstvo izvršenja djela od vozača D.P. iz Prijedora. Sud je utvrdio da je on u posljednjih šest godina kažnjavan više od 20 puta i to za najteže prometne prekršaje.

U ovom slučaju je interesantno da D.P. nije vlasnik oduzetog vozila, već Prijedorčanka G.B., za koju se navodi da je morala znati da je D.P. višestruki povratnik i da dovodi u opasnost druge sudionike u prometu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo