Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Muškarac iz Visokog ogorčen: Pokvario mu se auto na putu iz Slovenije, umjesto 200 morao platit 1.200 eura

Preporučeno

- Da li da cijeli slučaj prijavim policiji ili ne? – pita se zabrinuti Visočanin.

Neimenovani Visočanin se obratio redakciji portala Crna-Hronika sa svojim neugodnim iskustvom na putu prema Sloveniji. Njegov automobil VW Touran iz 2008. godine neočekivano se pokvario dok je vozio autoputom. Vozač je opisao kako je vozilo iznenada stalo te je pozvao šlepu koja ga je prevezla do autoservisa.

Prema njegovim riječima, doživio je šok kada su mu u servisu najprije najavili popravku od 200 eura, da bi potom dobio račun na iznos od 1.200 eura. Visočanin je istaknuo da je šlepa odvezla njega i vozilo u nepoznat servis u selu, gdje su mu nametnuli visok račun. Osjećao se prisiljenim platiti jer su bili zatvoreni u garaži zajedno s majstorima.

Upravo se čita:  Korida u Čevljanovićima ove godine neće biti održana? “K’o da smo Oktobarfest. Traže od nas da prijavimo radnike, fiskalizujemo šatore i ulaznice”

Kvar na automobilu uključivao je problem s točkom, disk pločicama i kliještima koji su blokirali točak. On je naveo da je sličan kvar ranije popravio za 50 KM kod majstora u Visokom.

S obzirom da radi u Italiji i da je sav zarađeni novac morao potrošiti na ovaj skupi servis, Visočak se sada pita treba li cijeli slučaj prijaviti policiji ili ne.

Upravo se čita:  Ministar nema dobre vijesti za penzionere: Delić se trudio odgovoriti zbog čega ne može povećati penzije

Ovo incident jasno ukazuje na probleme s visokim troškovima i potencijalnim prevarama u auto-servisnoj industriji, što je uznemirilo Visočana koji se nadao jednostavnom i povoljnom rješenju za svoj automobil.

Da li da cijeli slučaj prijavim policiji ili ne? – pita se zabrinuti muškarac.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

Iz kiseljačkog JP “Vodovod i kanalizacija” jutros, je saopćena informacija o redukciji vodosnabdijevanja na određenim područjima. Iz ViK-a Kiseljak je...

Još vijesti za vas