Subota, 22 lipnja, 2024

Muškarac preminuo dva dana nakon što je naslijedio 30 miliona eura, obdukcija pokazala da je otrovan

Preporučeno

Nakon Rileyjove smrti objavila je niz objava na Facebooku u kojima piše o svojoj nevinosti i velikoj ljubavi prema Rileyju.

Muškarac koji je naslijedio gotovo 30 milijuna eura preminuo je samo dva dana nakon što je podigao novac. Sumnja se da je za sve kriva njegova izvanbračna partnerica.

Steven Edward Riley Jr. (51) naslijedio je gotovo 30 milijuna eura da bi dva dana poslije preminuo zbog trovanja antifrizom.

Za njegovo uboistvo osumnjičena je partnerica Ina Thea Kenoyer (47) s kojom je planirao prekinuti odnos, piše Dnevnik.hr.

Upravo se čita:  Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Početkom rujna Riley se našao s advokatom kako bi pokupio ogroman novčani iznos. Idući dan je nazvao hitnu pomoć, a bolničari su ga u njegovoj kući u Minotu u Sjevernoj Dakoti pronašli u bespomoćnom stanju. Petog septembra je preminuo u bolnici da bi se kasnije obdukcijom utvrdilo da je riječ o trovanju.

Sumnja se da je Kenoyer pokušala sebi osigurati nasljedstvo koje je pripadalo Rileyju kada je saznala da planira prekinuti s njom vezu. Ipak, kako nisu bili u braku, ona na taj iznos nema pravo jer Sjeverna Dakota ne priznaje to zakonski.

Upravo se čita:  Policija u Njemačkoj prilikom kontrole autobusa uhapsila 19-godišnju državljanku BiH

Nakon Rileyjove smrti objavila je niz objava na Facebooku u kojima piše o svojoj nevinosti i velikoj ljubavi prema Rileyju.

Na društvenim mrežama oglasio se i njegov sin. “Počivaj u miru, tata. Imao sam osjećaj da je to bila ona zbog načina na koji se sve odigralo, da smo se barem ranije vidjeli”, napisao je i dodao da se nada da će Kenoyer dobiti što zaslužuje.

Upravo se čita:  U Njemačkoj platili smještaj 4.600 KM, dočekale ih scene kao iz horor filmova

Suočava se s najtežom optužbom za ubistvo u toj saveznoj državi SAD-a. Prema sudskim izvještajima, sama se zastupa, piše New York Post.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas