Utorak, 28 studenoga, 2023

Na Aerodromu u Sarajevu uhapšen Adnan Ćatić, povratnik sa ratišta u Siriji, sumnjiči se za terorizam

Njegov povratak sa sirijskog ratišta preko Turske pratile su obavještajne i sigurnosne agencije što je rezultiralo hapšenjem.

Preporučeno

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili jednu osobu.

Radi se o Adnanu Ćatiću, osumnjičenom za terorizam. Njegov povratak sa sirijskog ratišta preko Turske pratile su obavještajne i sigurnosne agencije što je rezultiralo hapšenjem.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić za Klix je kazao da se radi o osobi koja je povratnik sa stranog ratišta i da je učestvovao u organiziranju grupe ljude da bi vršili terorističke aktivnosti, a o svemu su upoznate sve nadležne agencije i institucije.

Upravo se čita:  Obračun s Danom državnosti BiH na režimski način: “Odgovor će biti žestok”

– Oprezan sam i zbog ljudi koji nam trebaju doći iz Gaze i tražim da se izvrše sve potrebne provjere da bi izbjegli bilo kakve neželjene događaje – rekao je Nešić Klixu.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “organizovanje terorističke grupe”, “protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama” u vezi sa krivičnim djelom “terorizam”, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo