Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Na granici BiH: U kontejnerskoj pošiljci iz Kine otkrivena je veća količina građevinske opreme i alata

Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 56.000 KM, a protiv učinioca nezakonitih radnji preduzete su zakonski propisane mjere.

Preporučeno

Na području Hercegovine službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH privremeno su oduzeli veću količinu građevinske opreme i alata na graničnom prijelazu Bijača.

Detaljnim pregledom kontejnerske pošiljke iz Kine otkrivena je veća količina građevinske opreme i alata koja nije bila prijavljena carinskim organima prilikom ulaska u carinsko područje Bosne i Hercegovine.

Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 56.000 KM, a protiv učinioca nezakonitih radnji preduzete su zakonski propisane mjere.

Upravo se čita:  Spriječeno krijumčarenje 16 stranaca, pet osoba uhapšeno

Aktivnosti na terenu provedene su u okviru Programa kontrole kontejnera u BiH, koji je finansiran od strane Svjetske carinske organizacije (WCO) i Kancelarije Ujedinjenih naroda za borbu protiv droge i kriminala (UNDOC).

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Telemach najavio značajno poskupljenje usluga: Kažu da im rastu troškovi poslovanja. Evo koliko će cijene paketa biti veće od 1. januara

Kompanija Telemach, koja posluje u BiH i regionu, najavila je poskupljenje svojih usluga, i to u značajnoj mjeri. Tako su...

Možda vas zanima i ovo