Subota, 20 travnja, 2024

Na granici: Kod vozača pronađeni satovi vrijednosti 170.000 eura!

Preporučeno

Iako su vozač i putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, pregled unutrašnjosti vozila je opovrgao te izjave.

Carinici su u suradnji sa policijom na graničnom prijelazu Batrovci 24. maja 2023. godine spriječili pokušaj da u jednom autobusu bude prokrijumčareno 13 skupocjenih satova vrednih gotovo 170.000 eura.

Prekršaj je otkriven kada je na granici za detaljan pregled izdvojen autobus stranih registarskih oznaka koji je trebalo da prođe kroz Srbiju do svog krajnjeg odredišta.

Upravo se čita:  Obustavlja se potraga za tijelom male Danke u ovom obimu, istražitelji planiraju nešto drugo
Foto: Carina.rs

Iako su vozač i putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, pregled unutrašnjosti vozila je opovrgao te izjave.

Naime, u prtljažniku su najprije otkrivene dvije kartonske kutije u kojima su se nalazila originalna pakovanja za luksuzne satove, da bi ubrzo u unutrašnjosti autobusa, između sjedišta, bila pronađena i jedna kutija puna satova svjetski poznatih robnih marki ”Franck Muller” i ”Hublot” sa pripadajućim blanko certifikatima i uputstvima za upotrebu.

Upravo se čita:  Nastavlja se potraga za tijelom malene Danke Ilić: Policija na novoj lokaciji

46-godišnji vozač, strani državljanin, je tada izjavio da je neprijavljenu robu preuzeo na prijevoz u Švicarskoj i da je trebalo da je isporuči u Beogradu.

Foto: Carina.rs

Riječ je o ukupno 12 ručnih satova marke ”Franck Muller” i jednom satu marke ”Hublot”, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 170.000 eura.
Najskuplji primjerak je jedan od satova marke ”Franck Muller” čija je vrijednost procijenjena na 50.000 eura!

Upravo se čita:  Ovo je djevojka koja je luksuznim terencem usmrtila brata (21) i sestru (19). Hvalila se luksuznim životom

Podsjećamo putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocjenosti koje nose sa sobom i da tako izbjegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete, a vozače da snose ličnu odgovornost za sadržaj pošiljaka koje preuzimaju za prevoz.

Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas