Srijeda, 17 srpnja, 2024

Na granici pao krijumčar skupocjenih satova: Carinicima bio sumnjiv jer je na obje ruke imao po jedan sat

Autor:Agencije

Preporučeno

SRBIJA - Tokom detaljne kontrole, carinici su uočili da vozač na obje ruke ima po jedan sat: korišteni ”Rolex” i potpuno nov ”Hublot Spirit of Big Bang’’, na kojem se još uvek nalazila zaštitna folija.

Carinski službenici u Srbiji su 29. maja 2024. godine na graničnom prelazu Preševo, u suradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja tri skupocjena ručna sata, čija je vrijednost procjenjena na više od 34.000 eura.

Slučaj je otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen automobil strane registracije.

I vozač i njegova saputnica, koji su iz Sjeverne Makedonije putovali su prema Češkoj, rekli su da sem ličnog prtljaga nemaju ništa zaprijavljivanje.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Međutim, tokom detaljne kontrole, carinici su uočili da vozač na obje ruke ima po jedan sat: korišteni ”Rolex” i potpuno nov ”Hublot Spirit of Big Bang’’, na kojem se još uvek nalazila zaštitna folija.

Potom su i u jakni, koja je bila okačena u automobilu, pronađena još dva nova ručna sata: muški ”Zenith Defy El Primero 21” i ženski ”Zenit Defy”.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Putniku, koji je rekao da u Češkoj ima radnju za prodaju satova, vraćen je korišteni ”Rolex’’, a sudskom odlukom su mu trajno oduzeti novi satovi, za koje nije posedovao nikakvu dokumentaciju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas