Utorak, 27 veljače, 2024

Na granici: U torbicu sakrio devet zlatnih pločica čija je vrijednost 9000 eura!

Preporučeno

Na graničnom prijelazu Gradina 22. decembra, carinici su spriječili pokušaj krijumčarenja devet zlatnih pločica različite gramaže, koje su bile sakrivene ispod suvozačkog sjedišta.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen automobil Toyota Verso strane registracije, kojim je jedan bračni par putovao na relaciji Turska – Velika Britanija.

Mada su tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, detaljnom kontrolom je ispod pomenutog sjedišta pronađena lična torbica sa investicionim zlatom, ukupne težine od skoro 150 grama, čija je vrijednost procjenjena na 9000 eura.

Upravo se čita:  Doktor zaposlen u Hitnoj pomoći: Ranije presuđen da je greškom pacijentici odstranio jajnik

Kako vrijednost krijumčarenog zlata prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je automobil čija je vrijednost procjenjena na oko 7000 eura.

Podsjećamo putnike da je najsigurnije da prijave sve dragocjenosti koje nose sa sobom i tako spriječe mogućnost da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas