Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Na lažnim Facebook profilima objavljena dezinformacija da je mala Tijana dobila novo srce!

Preporučeno

Na “fantomskim” Facebook stranicama objavljena lažna vijest da je Tijani već presađen organ i da je operacija uspješno završena. Roditelji mole da se ne širi neistina

Tijana-Ognjanovic-10Na zvaničnoj Facebook stranici za pomoć maloj Tijani Ognjanović pojavilo se obavještenje u kojem njezini roditelji upozoravaju da su se na istoj društvenoj mreži pojavile lažne grupe za “pomoć” njihovoj kćerki koje pružaju dezinformacije o njenom zdravstvenom stanju.

– Poštovani prijatelji, svjedoci smo da u posljednje vrijeme neki nama nepoznati ljudi, iz samo njima znanih razloga, putem Facebooka objavljuju dezinformacije vezane za Tijanin trenutnu situaciju u kojoj se nalazi i na taj način izravno obmanjuju javnost. Tako je na nekim “fantomskim” stranicama objavljeno da je mala Tijana već dobila organ, da je operacija uspješno završena i slično – navodi se u upozorenju koje je postavljeno na zvaničnu stranicu za pomoć “Pomozite da Tijana dobije novo srce”.

Oni dalje navode da im se mnogo građana javlja i pita da li su informacije sa drugih profila istinite, dodajući da je jedino točno ono što objave na zvaničnoj stranici.

– Sve informacije koje su objavljene na drugim stranicama, a nisu preuzete sa zvanične stranice su dezinformacija. Hvala vam još jednom što ste uz nas. Zajedno do novog srca. Idemo dalje – zaključuje se u obavijesti.

U beskrupuloznom vremenu, u kojem živimo, ovakav gest samo je još jedan pokazatelj potpunog posrnuća morala i bestidnosti na koju su pojedinci spremni zaraditi pažnju medija i javnosti.

(Telegraf)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nova uredba Vlade FBiH: Hoće li poslodavci isplatiti pomoć radnicima? Odobreno dodatnih 2.768 KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica uzrokovanih rastom...

Još vijesti za vas