Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Na licu maska, u ruci pištolj: Upao u apoteku uzvikujući “daj trodone”

Autor:Agencije

Preporučeno

Optuženi je bio maskiran sa kapuljačom na glavi i crnom medicinskom maskom preko usta i nosa, a na rukama je imao plave medicinske rukavice i bio je naoružan startnim pištoljem

Viktor Jovanović (39) iz Prijedora optužen je da je u novembru prošle godine maskiran i naoružan pištoljem počinio razbojništvo u apoteci u Banjaluci.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu. Kako se navodi u optužnici, razbojništvo se desilo 25. novembra 2023. godine u 17.30 časova u apoteci u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci.

Optuženi je bio maskiran sa kapuljačom na glavi i crnom medicinskom maskom preko usta i nosa, a na rukama je imao plave medicinske rukavice i bio je naoružan startnim pištoljem.

Upravo se čita:  Službenica Raiffeisen banke neovlašteno prisvojila više od 260.000 KM klijenata banke

“Ušao je u apoteku gdje je oštećena radnica S.P. bila sama i upozorio je da ne pokušava ništa jer ima pištolj. Pitao ju je „gdje je sef“ i tražio da mu preda pare. Kada je vidjela pištolj u rukama osumnjičenog, koji je stajao odmah uz nju, iz straha za svoj život iz ladice pulta je izvadila papirne novčanice u iznosu od 720 KM”, piše u optužnici.

Kada mu je dala novac, optuženi je povikao: “Daj trodone, daj trodone!“

Upravo se čita:  Efendija Velić povodom Lejletul-berata: Noć kada Allah oprašta grijehe i spušta milost

“Kada mu je radnica odgovorila da ne drže trodone, sa pištoljem u ruci tražio je da odu u stražnji dio prostorije gdje se nalazila metalna kasa (u kojoj se čuvaju medikamenti za liječenje od zavisnosti), a koja je bila djelimično otvorena. Naredio je radnici da mu preda sve četiri bočice medikamenta „oramorph“. Nakon što mu je oštećena iz straha za život dala jednu flašicu, on je uzeo i ostale tri, a zatim je uzeo i medikamente „ksalol“ “, navodi se u optužnici.

Upravo se čita:  Besana noć u još jednom bh. gradu zbog snažnog vjetra: Grana pala na ženu, intervenirali i vatrogasci

Potom joj je, sa pištoljem u ruci, zaprijetio da ne smije pozvati policiju i sa plijenom pobjegao iz apoteke. Dodaje se da je zatim preskočio zaštitnu metalnu ogradu visine oko 1,5 metara i ušao u krug bivše „linike za hirurgiju.

“Tu je, iskoristivši neosvijetljenost lokacije, odbacio crnu masku i presvukao se, a potom se pješke uputio u smjeru naselja Obilićevo”, navedeno je u optužnici, piše Mondo.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas