Srijeda, 24 travnja, 2024

Na Sarajevski aerodrom sletio prvi avion turske kompanije Fly Pegasus

Preporučeno

Iz Istanbula na Sarajevski aerodrom u 14,08 časova sletio prvi avion niskobudžetne kompanije iz Turske čime je uspostavljena redovna linija s glavnim gradom BiH

pegasus

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je u 14,08 časova sletio prvi avion niskobudžetne aviokompanije iz Turske Fly Pegasus.

Ekipa agencije Anadolija prisustvovala je dočeku aviona Boeing 737, koji ima kapacitet 189 sjedišta, i kojim je u Sarajevo došlo 113 putnika iz Turske.

Upravo se čita:  SIPA i MUP KS hapse u Sarajevu

Direktor Sarajevskog aerodroma Ivan Veličan, koji je avion dočekao na pisti, izrazio je veliko zadovoljstvo uspostavom linije ove kompanije sa Sarajevom i BiH.

“Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što je uprava aerodroma, u vrijeme kada u avioindustriji vlada kriza, uspjela dovesti ovakvu niskobudžetnu kompaniju u Bosnu i Hercegovinu i tako doprinijeti povećanju broja turista u našoj zemlji. Vjerujem da će Pegasus postići uspjeh i pored velike konkurencije kakva je Turkish airlines”, izjavio je Veličan za agenciju Anadolija. On je dodao da su trenutno u toku pregovori i sa jednom niskobudžetnom kompanijom iz Kuvajta o uspostavi aviolinije sa glavnim gradom BiH.

Upravo se čita:  Ambasada SAD-a: Ko je kriv za krizu u BiH?

Povratna karta aviokompanije Fly Pegasus iznosi 47 eura bez aerodromskih taksi, a redovna linija saobraćaće pet puta sedmično.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas