Subota, 20 srpnja, 2024

“Na snimku nije ona nego moja kćerkica”: Austrijski medij tvrdi da je pronašao jednu od žena u Beču sa kojima je bila djevojčica koja liči na Danku Ilić (2)

Preporučeno

- Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće!

Austrijski sajt tvrdi da je locirao jednu od dvije žene koja se pojavljuje na snimku iz Beča na kojem se one vide sa djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić.

Ta žena, Rumunka, tvrdi da na snimku nije Danka, već njena kćerkica, a Kosmo navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji.

Kako piše ovaj portal, novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Fejsbuku. Ona je, navode, rumunska državljanka i živi i radi u Beču. Bila je, kako kažu, “nervozna” kada je saznala šta se dešava.

“Živim u paklu!”

– Šta da kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla – izjavila je žena za Kosmo.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Razgovor s njom bio je emotivan i težak jer je bila u šoku. Razmišlja, navode, samo o tome šta bi se moglo desiti da su je prepoznali na ulici i da je pozvana policija. “Policija mi se izvinila”

– Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim – naglasila je mlada Rumunka, piše Blic.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Kada je bečka policija objavila poslednje saopštenje i medijske izveštaje sa fotografijama sumnjivih žena u Fejsbuk grupi „ Balkanski ženski klub ” u kojoj ih traži cijela Austrija, članica grupe B. S. napisala je da je njena koleginica Rumunka u Beču živi i radi, vidi se na slici. Ovu priču je potvrdila i Bojana u intervjuu za Kosmo magazin:

– Moja koleginica je za vikend otputovala u Vels sa svojom majkom i njenom dvogodišnjom ćerkom. Dok je bila tamo, saznala je da se za njom traga u Beču zbog nestalog djeteta iz Srbije. Iako je snimak bio mutan, ona se uplašila i otišla u policiju u Velsu. Očigledno tamo nisu ozbiljno shvatili njene motive, pa se u Beč vratila nelagodno. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njeno lice, pozvala sam je i upozorila je. Bila je veoma uplašena jer nije lako kada nedužna osoba sazna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dijete. Dobro poznajem ćerku moje koleginice, kao i njenu majku koja brine o djetetu. Želim da se ovaj slučaj riješi na najbolji mogući način, a to znači da se mala Danka Ilić nađe živa i zdrava i vrati kući. Voljela bih i da pomognem koleginici da ne upadne u velike probleme – rekla je za B. S.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas